WhatsApp, sohbet kısmındaki mesaj balonları için tam genişlikte bir tasarım üzerinde çalışıyor. Yeni özellik ile mesajlar ekran genişliğine yayılacak ve aynı yüksekliğe daha fazla içerik sığabilecek.

WhatsApp, akıllı telefon ve masaüstü uygulamalarına bir çok yeni özellik ve iyileştirmeler getirmeye devam ediyor. Şirket geçen yıl, işletim sistemleri arasında bir telefondan başka bir telefona veri aktarımını kolaylaştırmış ve mesaj düzenleme özelliği getirmişti. WhatsApp şimdi de sohbetler için ince ayarlanmış bir kullanıcı ara yüz tasarımı üzerinde çalışıyor.

Tam genişlikte mesajlar toplulukların haricinde de kullanılabilecek

Bu tasarım sayesinde , mesajlar ekranın genişliğine yayılacak bu sayede aynı yüksekliğe daha fazla içerik sığacak. Ayrıca, bu tür tam genişlikteki mesajlar yalnızca Topluluk başlıklarında ve sadece yöneticilerin mesaj gönderebildiği grup sohbetlerinde görülebiliyor. Bu tür konu başlıklarında ve gruplarda yalnızca bir gönderici mesaj gönderebildiği için, içeriği telefon ekranının tüm genişliğine yaymak daha mümkün oluyor.

WhatsApp, Sohbette Tut Özelliğini Duyurdu

Yeni kullanıcı ara yüzü, Android için WhatsApp Beta sürümlerinde kullanılmaya başlandı. Yalnızca beta test kullanıcıları yeni ara yüzünü görebiliyor. Özellik ilerleyen günlerde tüm WhatsApp kullanıcılarına sunulmadan daha fazla test kullanıcısına sunulabilir.

WhatsApp yeni özellikler üzerinde çalışmaya devam ediyor

WhatsApp tam genişlikteki yeni mesaj balonu tasarımını yakın zamanda iPhone’da da kullanıma sunacak. WhatsApp, grup sohbetlerine ve kısa süre önce duyurulan Topluluklar’a pek çok yeni özellik getirmeye devam ediyor. Ayrıca WhatsApp, sıkıştırılmış ve düşük çözünürlüklü medya dosyaları yerine 4K görüntüler ve Full HD videolar gönderilmesine imkan sağlayan yeni özelliği de kullanıma sunacak.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir