Geçtiğimiz ocak ayına yeni Vodafone CEO olmuş Margherita Della Valle’nin sadeleştirme stratejisi kapsamında önümüzdeki üç yıl içinde 11 bin çalışanı işten çıkarmayı planladığını duyurdu.

İşten Çıkarmalar Vodafone’un Küresel İşgücünün Yüzde 10’una Denk Geliyor

Vodafone’un işten çıkarma planları, şirketin küresel işgücünün yaklaşık yüzde 10’unu etkileyecek. Bu çıkarmalar, Vodafone’un İngiltere merkezinin yanı sıra diğer ülkelerde de gerçekleştirilecek.

Sadeleştirme Stratejisi ve Değişim İhtiyacı

Vodafone, Küresel İşgücünün Yüzde 10'unu İşten Çıkarmayı Planlıyor

Vodafone’nun eski finans direktörü ve şu anki CEO’su Margherita Della Valle, performansın yeterli olmadığını belirtti. Ayrıca şirketin istikrarlı ve stabil bir hizmet sunabilmesi için değişime ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Della Valle, önceliklerinin müşteri memnuniyeti, büyüme ve sadeleşme olduğunu ifade ederek, rekabet gücünü yeniden kazanmak amacıyla karmaşıklığı ortadan kaldırıp şirketin organizasyon birimlerini sadeleştireceklerini belirtti.

Vodafone’un Küresel Çalışan Sayısı ve İşten Çıkarma Planları

Vodafone, geçtiğimiz 2022 yılının verilerine göre dünya genelinde 104 bin çalışana sahip. şu anlık belirtilen ve artması beklenen 11 bin çalışanın işten ayrılması sonucunda şirketin ortalama çalışan sayısının 90 bin civarında olması bekleniyor  Almanya ve İtalya’da işten çıkarma planlarını daha önce açıklayan şirket, bu yeni adımla küresel olarak işgücünde önemli bir azalmaya gitmeyi hedefliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir