Twitter Spaces nihayet uzun zamandır beklenen özellik için düğmeye bastı. Şirket Twitter Spaces’ın ses kayıt özelliğini etkinleştirdi.

Twitter Spaces, rakibi Clubhouse’un özellikleri için nihayet düğmeye bastı. Sesli sohbet odalarının hayatımıza girebildiği kulüp binası bu anlamda öncü bir uygulamadır. Twitter ise Spaces kullanarak sesli sohbet odalarında bu trende uyum sağlıyor. O zamanlar büyük bir hit olan Twitter Spaces’a herkesin ses kayıt fonksiyonu eklendi.

Twitter Spaces, Android ve iOS kullanıcıları için bir kayıt özelliği başlattı

Clubhouse, Ekim ayında rakibi Spaces’ın önünde ses kaydı ve oynatma özelliklerini başlattı. Bu arada, Twitter Spaces kısa süre önce Android ve iOS kullanıcıları için bir ses kayıt özelliği başlattı. Aslında şirket, bir süredir Spaces’in sesli sohbet odalarının kayıt yeteneklerini deniyor. Şu anda, tüm kullanıcılar bu özelliği kullanma fırsatına sahiptir.

Twitter Spaces’ın ses kayıt özelliği, önce bir sesli sohbet odası oluşturmanızı gerektiriyor. Yani dinlediğiniz sesli sohbet odasını kaydetme seçeneği yoktur. Öte yandan, mevcut sesli sohbet odasında ses kaydı yapılıyorsa, sesli sohbet odasının üst kısmında bir uyarı görüntülenecektir. Şirket bu özelliği yayımladığını resmi Twitter hesabından attığı şu tweetlerle açıkladı;

Kaydedilen Alanlarla ilgili bazı güncellemeler:

▪️ Bir Alan kaydetme seçeneği, hem iOS hem de Android’deki bazı ana bilgisayarlar için kullanılabilir.

▪️ Bir Alanın kaydını dinleme seçeneği iOS, Android ve şimdi web’deki herkes için mevcuttur!
twit 1

Spaces Recording ile ilgili başka bir güncelleme:Toplantı sahiplerinin kaydetme seçeneği artık Android ve iOS’ta herkes tarafından kullanılabilir! Bir Alan başlatırken, Alan sona erdikten sonra 30 gün boyunca halka açık olarak oynatılabilmesi için “Alanı Kaydet” düğmesine dokunun.

Hatta Ekim ayında Twitter, sesli sohbet odalarının ses kayıt özelliklerini Clubhouse ile test etmeye başladı. Clubhouse bu özelliği kısa sürede dışarıdan temin etmiştir. Ancak Twitter şu ana kadar denemeler yapıyor.

Twitter Spaces’ın kayıt özelliği, mekanı açan kullanıcılara, 30 gün boyunca bu kayıtları tüm kullanıcılarla açık olarak paylaşma fırsatı veriyor.

Twitter Spaces sesinizi nasıl indirirsiniz?

Bu arada, Clubhouse’unda eski popülaritesini kaybettiğini söylemek yanlış olmaz. Ancak yine de LinkedIn’de kendi sesli sohbet odasını kurmaya karar verdi. Bu arada, Twitter Spaces son birkaç ayda popülerlik kazanmaya başladı. Bu anlamda, içerik oluşturuculara ilk kez kayıt işlevini tanıtmak önemli bir adımdı. Sosyal medya platformları da sohbet odaları üzerinden bilet satarak gelir elde etmenin yolunu açmıştı.

Clubhouse ise başlangıçta yalnızca iOS için davetiyelerde girildi ve bu da onu iPhone kullanıcıları için olmazsa olmaz uygulamalardan biri haline getirdi. Ancak, Twitter Spaces gibi zorlu rakiplerin gelişi ve Android’in hamlesindeki gecikme, eski popülerliğin azalmasında epey etkili oldu. iPhone kullanıcıları arasında eski cazibesini kaybetmeyen bu uygulama, halen önemli sosyal medya uygulamalarından biri olsa da artan rekabet karşısında durumunun ne olacağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir