Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), Türkiye’nin ilk yerli elektrikli aracını üretirken, üretim sürecinde kullanılacak bataryaların da üretimi için bir adım daha atıyor. TOGG, Çinli enerji firması Farasis ile kurduğu ortak şirket Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri’nin batarya geliştirme ve üretim kampüsü için temel atma törenini gerçekleştirecek.

Yarın Bursa Gemlik’te yapılacak olan törenle birlikte Türkiye’nin ilk batarya fabrikasının temeli atılacak. Siro Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü, TOGG’un Gemlik’teki üretim üssünün yanında inşa edilecek. 607 bin metrekarelik alana kurulacak fabrikanın 2024 yılına kadar tamamlanması hedefleniyor.

Fabrikada yüksek enerji yoğunluğuna sahip batarya hücreleri üretilecek

TOGG, batarya fabrikasında, yeni nesil, yüksek enerji yoğunluğuna sahip batarya hücreleri üretecek. Bu, elektrikli araçların menzilini artırmaya ve daha uzun süreli yolculuklar yapmalarını sağlayacak. Ayrıca batarya üretiminin Türkiye’de yapılması, ülkemizi dünya genelinde batarya üretimi yapan sayılı ülkeler arasına sokacak.

Togg CEO'su M. Gürcan Karakaş

Türkiye genelinde şarj istasyonu kurmak için 124 şirket lisans aldı

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye genelinde 124 şirketin lisans aldığını ve ülke genelinde 4 bin 498 elektrikli araç şarj noktasının bulunduğunu açıkladı. TOGG’un batarya fabrikasının kurulmasıyla birlikte Türkiye, elektrikli araç üretimi ve şarj altyapısı konusunda da önemli bir adım atmış olacak.

Togg’un sedan modeli de yakında satışa çıkacak

TOGG’un elektrikli araçlarına yönelik ilgi her geçen gün artarken, şirketin T10X modeli piyasaya sürüldü. Yüksek performansı ve uzun menziliyle dikkat çeken araç, kullanıcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Şirket, T10X modelinin yanı sıra lüks sedan bir modeli de piyasaya sürmeyi planlıyor. Güneş panelleriyle donatılmış olan bu aracın satışa ne zaman çıkacağı henüz net değil.

TOGG, ürettiği elektrikli araçların yanı sıra batarya üretimi ile de Türkiye’nin otomotiv sektöründeki yerini güçlendirmeyi hedefliyor. Türkiye’nin ilk batarya fabrikası için gerçekleştirilecek temel atma töreni, TOGG’un otomotiv sektöründeki yenilikçi ve öncü kimliğini bir kez daha ortaya koyacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir