Suzuki, SkyDrive ile yaptığı yeni anlaşma ile uçan araba projesini resmen başlattı. Japon Otomotiv devinin duyurduğu yeni anlaşma tüm dünyada büyük bir ses getirdi.

Ütopik bir hayal olarak görülse de son zamanlardaki gelişmeler uçan arabalar için çok uzun bir sürenin gerekmediğini ortaya koydu. Konu ile ilgili yaşanan yeni gelişmede ise Japonya’nın önde gelen otomobil şirketlerinden bir tanesi olan Suzuki, SkyDrive adlı şirket ile yeni bir anlaşma yaptı. Anlaşma uçan araba projesini kapsadığı gibi iki şirketin birlikte bu alanda çalışma yapacağı belirtildi.

Osaka World Expo’da tanıtılacak

SkyDrive tarafından geliştirilen özel proje için önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek Osaka World Expo’da özel bir tanıtım planlanıyordu. Yapılan anlaşma sonrasında ise yeni araç için tanıtım çok daha dikkat çeker hale geldi. Ortaklığın duyurulması ile ilk üretim 2025 yılı itibari ile planlandı. 2025 yılı sonrasında Suzuki’nin geliştirdiği özel modeller ile insanların uçan araba kullanmasının mümkün olabileceği ifade edildi.

Suzuki, “Ar-ge, üretim ve seri üretim sistemlerinin planlanması için çalışmalara başladık. İlk olarak Hindistan’a odaklanarak denizaşırı pazarların geliştirilmesi için çaba sarf edeceğiz. Karbon nötr felsefesi ile çıktığımız yolda SkyDrive ortaklığıyla emin adımlarla devam ediyoruz.” diyerek gelişmeyi duyururken, uçan araba teknolojilerine yönelik önemli bir atılım kaydeden SkyDrive ile şirket stratejik bir ortaklık kurmuş oldu.

2017 yılında dünyanın en büyük 11. şirketi haline gelen Suzuki, tüm bu popülerliğine rağmen elektrikli araçlar alanında geride kalması nedeni ile markaya yakınlık duyan müşteriler tarafından eleştirilmişti. Elektrikli araçlar üzerine daha fazla çalışma yapması beklenen şirket, uçan araç projesine dahil olarak büyük bir sürprize imza attı.

SkyDrive tarafından geliştirilen özel araç, 8 farklı pervaneye sahip. Özel gövdesi ile uçuş ve normal yollardan sürüş imkanı sağlayacak olan model, 500 kilogramlık kalkış ağırlığını destekleyebilecek. Maksimum çıkacağı irtifa 500 metre olan araçta özellikle uçuş suresinin maksimum 30 dakika olması bekleniyor. Aracın hızı ise 100 kilometre saat olacak. 

Osaka World Expo tanıtımı ile birlikte araç için merak edilen pek çok detay ortaya çıkmış olacak. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir