Elon Musk, yeni bir sosyal medya platformu oluşturmayı düşündüğünü söyledi.

Musk, konuyu ciddi olarak düşündüğünü söylerken, platformun ifade özgürlüğüne yüksek değer vereceğini söyledi. Dünyanın en zengin adamı olan Elon Musk, Twitter başta olmak üzere sosyal medyayla da etkili olmasıyla biliniyor.

Ancak Tesla CEO’su sık sık Twitter ve sosyal medya platformundaki son politikalardan memnun olmadığını söyledi. Ayrıca toplumun ifade özgürlüğü ilkelerini göz ardı ederek demokrasiyi baltaladığını söyledi.

Twitter’daki bu trendden memnun olmayan Musk’ın, yeni bir sosyal ağ platformu oluşturma fikri konusunda oldukça heyecanlı olduğu görülüyor. Şimdiye kadar ne Donald Trump’ın sosyal medya platformu, ne Truth Social, ne de Gettr ve Parler’ın rakibi Twitter, ne de Rumble, büyük sosyal medya platformlarının popülaritesini yakalamayı başarabildi. Ancak Musk çok ünlü bir figür olduğu için sosyal medya platformu da diğer sosyal medya şirketleri için bir rakip olabilir.

Yeni bir sosyal medya platformumuz olabilir

Musk, geçtiğimiz günlerde Twitter’da takipçilerine platformun gerçekten ifade özgürlüğü ilkesini takip edip etmediklerini soran bir anket yayınladı: “Bu anketin sonuçları önemli olacak. Lütfen dikkatli oy verin.” Ankete katılanların %70’inden fazlası “hayır” yanıtını verdi.

Elon Musk 2024’te dünyanın ilk trilyoneri olabilir

Dün bir Twitter kullanıcısı tarafından ifade özgürlüğüne öncelik veren ve minimal propagandaya sahip açık kaynaklı bir sosyal medya platformu oluşturmayı düşünüp düşünmeyeceği sorulan Musk, yeni bir sosyal ağ hakkında “ciddi” olduğunu söyledi.

Musk, yeni bir platform başlatmaya karar verirse, kendilerini ifade özgürlüğü savunucusu olarak adlandıran ve Twitter’ın görüşlerinin Facebook ve YouTube gibi platformlarda bastırıldığını düşünen kullanıcıları çekmeyi umut eden büyüyen bir teknoloji şirketi grubuna sahip olacak.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Elon Musk sosyal medya platformu kurma düşüncesinde ciddi mi ve bu gerekli mi?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir