Strategy Analytics tarafından yapılan yeni bir pazar araştırması, Samsung’un sektördeki gücünün bir kez daha tescillenmesini sağladı.

Akıllı telefon üretimlerinin yanı sıra ekran paneli üretiminde dünyanın en etkili markalarından bir tanesi olan Samsung, günden güne gücünü artırmaya devam ediyor. Pazar araştırması sonucunda konu ile ilgili kapsamlı bir rapor yayınlayan Strategy Analytics, sektörün 2021 yılının ilk yarısı itibariyle büyüme gösterdiğini ve bu büyüme ile birlikte Samsung’un pazardaki hakimiyetini daha da artırdığını söyledi.

Samsung sektörün yarısına hakim durumda

Paylaşılan rapora göre Güney Koreli şirket sektörün yüzde 48’ini elinde bulunduruyor. Böylelikle ekran paneli konusunda gücünü net bir şekilde arttırarak diğer tüm rakiplerine karşı üstünlük kurmayı başaran Samsung, en yakın rakibine karşı dahi ciddi bir fark atmış durumda. Şirket araştırmalarına göre Samsung’un arkasında yer alan marka yüzde 29 paya sahip olan BOE Technology.  Tianma Microelectronics yüzde 8’lik pay ile 3. olurken sektördeki diğer aktörler yüzde 15’lik pay ile bir sonraki sırada yer aldı. Son rapora göre sektördeki son durum şöyle;

Rapor

Sektör gelirleri artış gösterdi

Sektörde aynı zamanda yaşanan büyümede dikkat çekici durumda. Araştırmalara göre sektör 2021 yılının ilk çeyreği itibariyle 21 milyar dolarlık bir hacme ulaştı. Strategy Analytics  Kıdemli Analisti Jeffrey Mathews , “Akıllı telefon ekran paneli pazarı, orta ve üst düzey akıllı telefonlarda OLED panellerin uygulamasının artmasıyla büyüdü. Tedarik zorluklarını azaltmak için ekran paneli envanterini güvenceye alma mücadelesi de talebi artırıyor. Çin Ekran Paneli satıcıları, özellikle BOE Technology, Tianma Microelectronics ve TCL CSOT, 2021 yılının ilk yarısında Çin Akıllı Telefon OEM’lerinin tedarik zincirinde güçlü OLED başarıları kaydetti.” dedi.

Strategy Analytics  Stratejik Teknolojiler Uygulamasından Sorumlu Başkan Yardımcısı Stephen Entwistle ise “Üst düzey ekran teknolojilerine, özellikle de katlanabilir ekranlara yönelik sezonluk talebin pazarda daha fazla büyüme sağlayacağını tahmin ediyoruz. Ancak, devam eden ekran sürücüsü bileşeni sıkıntısı, akıllı telefon pazarındaki ana ekran paneli ürünlerinin tedarikini etkileyecek.” dedi.

Sektör şu anda büyük bir potansiyele sahip olsa da özellikle tedarikte yaşanan sıkıntılar üreticileri zorluyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir