Çıkış yaptığı ilk günden itibaren en çok oynanan oyunlar arasında yer alan Pokémon GO için Türkçe dil desteğine özel tanıtım yapıldı. JW Marriott Bosphorus’ta gerçekleştirilen tanıtıma Niantic’in Gelişmekte Olan Pazarlar Ürün Pazarlama Müdürü Zoe Zhang ve Türkiye’deki stratejik pazarlama ve iletişim ortağı The 4 Winds Entertainment (T4W) İletişim ve Lokalizasyon Müdürü Nazih Fares katıldı.

Türkiye’deki oyuncuların dil ve erişim problemi olmadan oyunu oynayabilmesi adına geliştirilen Türkçe sürümü, tanıtım ile birlikte oyunculara sunuldu.

Pokemon GO Türkçe nasıl oynanır?

Pokemon GO’yu Türkçe oynamak isteyenler için yeni güncelleme işleri oldukça kolaylaştırıyor. Pokemon GO için yapılacak güncelleme sonrasında Pokemon GO Türkçe sürüme erişim sağlanabiliyor. Yeni başlayan ya da oyunu uzun zamandan beri oynayan oyuncular için oyundaki her şeyi net hale getirecek olan Pokemon GO Türkçe desteği, oyundaki etkileşimi de arttıracak. Üstelik tanıtımda Türkçe dil desteğinin yanı sıra Türkiye’ye özel bir topluluk etkinliği de planlanıyor

Pokemon GO’den Türkiye açılımı

Toplantıda sürüm ve oyunun geneliyle ilgili açıklamalar da yapıldı. T4W’den Nazih Fares, “Türkiye’deki Pokémon GO lansmanında Niantic’i desteklemekten dolayı çok heyecanlıyız. Buradaki oyuncular için topluluk etkinlikleri ve kültürel olarak anlamlı girişimlerle destekleyeceğimiz uzun vadeli planlarımız için sağlam bir temel oluşturabilmek adına aylardır canla başla çalışıyoruz,” diyerek sözü Zhang’a bıraktı.

Zoe Zhang ise 2016 yılından itibaren başlayan başarı hikayesine vurgu yaparak  “Yerelleştirilmiş Türkçe uygulamasıyla Pokémon GO’yu Türkiye’ye getirebildiğimiz için son derece mutluyuz ve bunu mümkün kılmamıza yardımcı olan Türkiye’deki muhteşem Eğitmen topluluğuna minnettarız. Oyunun Türkiye’deki başarısını geliştirmeye ve büyütmeye devam etmeyi dört gözle bekliyoruz” dedi.

Yapılan açıklamalar ile Pokemon GO için Türkiye’de yeni bir dönemin başladığı vurgulanırken önümüzdeki günlerde yeni etkinliklerin paylaşılacağı ifade edildi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir