Yıllara dayanan tecrübesi ile bilinen Finlandiyalı telekomünikasyon ekipmanı üretici markası Nokia, mobil ağ konulu ekipmanın gelen az talep nedeni ile maliyetleri düşürme kararı aldı. Bu karar içerisinde 14 bin kişiyi işten çıkarmak da var. Şirketten gelen basın açıklamasında 86 bin kişilik küresel iş gücünü düşürmek istediklerini söylediler. Maliyetleri ise 2026 yılının sonuna dek 800 milyon Euro ve 1,2 milyar Euro arasında azaltmayı hedeflediklerini dile getirdiler.

Açıklama Doğrultusunda Detaylı Bilgiler de Ortaya Çıktı

nokia büyük telefon

Basın açıklamasına göre Nokia şirketi, 2024 senesinde en az 400 milyon Euro, 2025 senesinde ise 300 milyon Euro tasarruf etme planı yaptı. Nokia’nın beklenmedik işten çıkarma düşüncesi, satışların üçüncü çeyreğinin kar kısmında yüzde 70’lik ciddi bir düşüş yaşandığını ortaya çıkarıyor. Bahsi geçen rakam bir önceki sene 428 milyon Euro idi.

Buna nazaran 133 milyon Euro’ya düşmesi de başarı olarak ifade ediliyor. Yaptıkları basın açıklamasında Nokia şirketinin CEO’su Pekka Lundmark da birçok şey söyledi. Alacağımız en zor karar her zaman çalışanlarımızın yaşamına tesir eden kararlar olmaktadır sözlerini söyledi. Bu zorlu süreçten etkilenen tüm personellerini destekleyeceklerini de dile getirdi.

Uzun vadeli karlılık dengesinin sağlanması ve personellerin en az şekilde etkilenmesi için çabaladıklarını da söylediler. Tabii ilerleyen günlerde asıl durum ortaya çıkacaktır. İşten çıkarmaların ne zaman başlayacağı da tamamen merak konusudur.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir