Dünya genelinde birçok kişinin aktif olarak kullandığı Netflix platformuna yakında bir defa daha zam geleceği konuşuluyor. The Wall Street Journal tarafından aktarılan habere göre Netflix, Hollywood’da yapılan senarist grevinin bitiminden bir süre sonra yeni bir zam yapacak. Grevin birkaç hafta sonra biteceği düşünülüyor.

netflixte-en-cok-izlenen-filmler-belli-oldu

Verilen haberde firmanın başta Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere sayısız ülkede fiyatlara zam yapacağı söyleniyor. Bahsi geçen zammın ne kadar olacağı şu an belli değil. Şirketten bu zam meselesine dair henüz bir açıklama da gelmedi. Bu durumda Netflix’in ülkemizde de fiyatlara iki kez zam yapmaya alıştığını bildiğimizi söylemeliyiz.

Oldukça kısa bir zaman öncesinde Türkiye’deki fiyatlarını yükselten şirketin şubat ve mart aylarında bir zam daha yapmasına kimse şaşırmayacaktır diye düşünüyoruz. Şirket, ABD’de geçen sene tüm planlarının ücretini arttırmıştı. Senenin başında ise parola paylaşımı konusunda mücadelesine başlangıç yapmıştı. Hesabını aile dışında herhangi biriyle paylaşmak isteyenlerden 7.99 dolar ek ücret alıyordu.

Netflix Bundan Böyle Verileri WGA ile Paylaşacak

Hulu, Netflix ve Disney Plus gibi platformlar bundan böyle yeni hizmet sözleşmesi kapsamında yayın verilerini WGA ile paylaşmak durumunda kalacak. Böylelikle yazarlar, içeriklerinin ne derecede performans sunduğunu görebilecek. Yeni hizmet sözleşmesi tüm bunların yanı sıra yayın içeriklerinin yazarlarına yüksek bütçeli yapımlar için daha fazla ödeme yapacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir