Meta, Reklam Yöneticisi sekmesinde özgün reklam içerikleri meydana getirmeye yardımcı olan yapay zeka destekli ilk özellikleri Türkiye’ye de sundu. 2024 senesinde dünya genelinde kullanıma açılması planlanan işlevler, içerik üretimi yapma alanında üretkenliği arttıracak. Kişiselleştirme çalışmaları hız kazanacak ve performans süreçleri de güçlendirilecek.

Meta’nın sağladığı yeni arka plan oluşturma, metin önerileri ve görsel düzenleme özelliklerinin tamamı işletmeler için üretilen yapay zeka destekli araçlara katkı sağlayacak. Ürün görselini desteklemek adına birden çok arka plan yaratarak görsellerini farklı kitlelere göre sunmalarını sağlayacak olan arka plan oluşturma özelliği çok sevilecek gibi görünüyor.

Görsel düzenleme ise reklam içeriklerini Reels videoları gibi farklı boyutlara uyum sağlayacak biçimde tasarlama konusunda etkili olacak. Metin önerileri geliştirmesi, reklam verenin orijinal içeriği baz alarak sayısız versiyon oluşturmasını sağlayacak.

Meta, Yapay Zeka Konusundaki Geliştirmelerin Önünü Kesmiyor

Meta, üretkenliği arttıran yapay zeka yatırımlarının tamamının pazarlamacıların reklam içeriklerini daha hızlı biçimde yayına alarak test etmesine yardımcı olduğunu öne sürüyor. Bugüne baktığımızda üretken yapay zeka destekli reklam işlevlerinin yalnızca başlangıç aşaması olduğunu ifade eden Meta, Connect 2023 adlı etkinlikte işletmelerin kısa zaman sonra WhatsApp ve Messenger gibi platformlardaki iş konuşmalarında müşterilerle iletişime geçmek için yapay zekadan destek alabileceğini de söylemişti. İlerleyen günlerde Meta tarafından sürpriz gelişmeler gündeme gelebilir. Yapay zeka zamanla daha da geliştirilmeye devam edecektir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir