Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın çatı şirketi olan Meta, Microsoft gibi büyük bulut sağlayıcılarıyla işbirliği yaparak yapay zeka dil modeli Llama 2’yi ticari alanda kullanıma sunuyor.

Llama 2, OpenAI GPT-4 modeline meydan okuyabilecek bir yapay zeka olarak nitelendiriliyor.

Yapay Zeka Tabanlı Sohbet, Geliştiricilerin İlgi Odağı Oluyor

Meta yaptığı açıklamada, Llama 2’nin yeni sürümünü araştırma ve ticari kullanımlar için açık kaynak şeklinde kullanıcıların ücretsiz kullanımına sunulacağını söyledi.

Meta Llama 2 ‘nin iş ortağı olarak Microsoft’u tercih ettiğini ve ortaklıklarını bir sonraki seviyeye taşıdıklarını belirten bir açıklama yaptı. Meta, üretken yapay zeka alanında çalışmalarını genişlettikleri belirtti.

Llama 2 Azure AI model kataloğu içerisinde sunulacak

Açıklamada, Llama 2’nin “Azure AI” model kataloğu içerisinde kullanıma sunulacağını ve Microsoft Azure kullanan geliştiricilerin, güvenlik özellikleri ve içerik filtreleme için bulutta yerel araçlardan yararlanmasına imkan sağlanacağı belirtildi.

Llama 2’nin Windows’ta yerel olarak çalışacak şekilde optimize edildiği söylenen açıklamada geliştiricilere farklı platformlardaki müşterilere üretken yapay zeka deneyimleri sunulurken iş akışının sorunsuz olacağı açıklandı.

Ayrıca, açıklamada Llama 2’nin Amazon Web Hizmetleri (AWS), Hugging Face ve diğer sağlayıcılar vasıtasıyla da sunulacağı ifade edildi.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir