Apple iOS 17 ile iPhone'un kilitli ekranını akıllı bir ekrana dönüştürecek
Apple iOS 17 Güncellemesinde WiFi sorunu

Cep telefonları markaları arasında akıllara gelen Apple, iOS 17 güncellemesi sonrası, iPhone kullanıcıları arasında WiFi sorunlarını devam etmektedir. Özellikle iPhone XS’ten başlayarak birçok iPhone modeline gelen iOS 17, bazı kullanıcılar için WiFi bağlantılarında kesilmelere yol açabiliyor. Şu an için bu soruna resmi bir düzeltme için güncelleme yapılmış değil.

Güncelleme sonrası iOS 17’deki Wi-Fi sorunu

WiFi sorunu, her iPhone kullanıcılarını etkilemese de, bazı kullanıcıların iPhone veya iPad’lerinin WiFi bağlantısını kesmesiyle sorun kendini gösteriyor. Bu problemde, cihazlar WiFi ağına bağlı kalırken, internet bağlantısı tamamen kesilmiş gibi hiçbir veri aktarımı gerçekleştiremiyor. Güncellemenin ilginç yanı ise, aynı ağa bağlı diğer cihazlar normal şekilde çalışmaya devam edebilmesi. Kullanıcılar bağlantının genellikle kendiliğinden geri geldiği bildiriliyor. Diğer kullanıcılar ise WiFi bağlantısını kullanmaya devam edebilseler de, bağlantının belirli bir süre boyunca hızının düştüğünü düşünüyorlar.

Çözüm yolları kullanıcılardan gelen güncelleme sorunu

Sorunu yaşayan bazı kullanıcılar, WiFi kanal aralığını belirli ayarlarla değiştirmenin bu sorunu önüne geçilebileceğini öne sürüyor. Başka kullanıcılar ise iPhone’da uçak modunu etkinleştirip ardından devre dışı bırakmanın sorunu çözdüğünü paylaşıyor. Ancak, WiFi sorununun ne kadar yaygın olduğu veya sadece birkaç kullanıcıyı etkileyip etkilemediği henüz belirsiz bir halde devam ediyor. Apple, bu WiFi sorunlarını henüz resmi olarak kabul etmedi veya reddetmedi. Şirketin resmi olarak açıklama yapmaması sonucunda çözüm yollarını da kullanıcılar kendileri bulmak durumunda kalıyor.

iOS 17 güncellemesi, WiFi sorunları yaşayan kullanıcılar için endişe kaynağı olmaya devam ediyor ve bu sorunun çözümü için Apple’dan bir güncelleme veya açıklama bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir