Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından birisi olmaya devam eden Instagram, dikkat çekecek bir yapay zeka aracı üzerinde çalışıyor. Beta sürümleri araştırmaları üzerinde çalışan ve yeni özellikleri keşfeden Alessandro Paluzzi‘nin iddialarına göre Instagram şu an, fotoğraflardan istenmeyen nesneleri kaldırmaya yönelik bir yapay zeka aracı üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Şu anki durumda çok fazla detayın olmadığı bu araç, ilk olarak hikaye editörü içerisinde bulunarak karşımıza çıkabilir, daha sonra diğer bazı alanlarda da kullanımı sağlanabilir. Uygulama içerisinde birden fazla yapay zeka destekli araç / filtre sunan Instagram, birçok rakibi gibi uzun zamandır büyük yatırımlar yapıyor.

Instagram sizin için yorum yazacak

Bunlar haricinde ise Instagram, yakında sizin için yorum da yazabilir. Günümüzde, üretken yapay zeka konusu oldukça popüler hale geldi ve Alessandro Paluzzi tarafından keşfedilen yeni özelliklerle Instagram, bu alanda önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Yapılan çalışmalarla yorumlar kısmına eklenecek olan yeni buton, kullanıcıların etkileşimini artırmayı hedefliyor. Otomatik yorum sistemi sayesinde, yorum yapma konusunda çekingen olan veya zaman kaybetmek istemeyen kullanıcılar, daha fazla etkileşimde bulunma fırsatı bulacak.

Bunun yanı sıra Alessandro Paluzzi’nin keşfettiği bir başka özellik olan “AI Agent” adlı sohbet botu, Instagram kullanıcıları için heyecan verici bir gelişme olarak öne çıkıyor. Bu botun kişilere cevap verebilme, tavsiyelerde bulunabilme ve kullanıcıların bahsetme yoluyla çağırabileceği özelliklere sahip olacağı belirtiliyor. 30 farklı kişiliğe sahip olacak olan sohbet botu, şu anda geliştirme ve test aşamasında bulunuyor. Beta sürümler içinde yer alan bu özelliklerin Instagram’a tam olarak gelmesi biraz zaman alabilir, ancak kullanıcılar bu yeniliklerin platformdaki etkileşimi ve deneyimi artıracağı konusunda heyecan duyuyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir