Yakında ülkemizde de faaliyete geçecek olan HBO Max, Türkçe dublajıyla kullanıcıları epey heyecanlandırdı!

Dijital dönüşümün lokomotifi olan internetin gelişmesiyle birlikte televizyon ve sinemalarda gördüğümüz yapımlar da dijitalleşmeye başladı. Bu durumda Netflix, Disney, Amazon Prime gibi platformlar hayatımıza dahil oldu. Özellikle küresel pandemi nedeniyle evde yaşadığımız iki yıllık dönemde, müşterilere belirli bir aylık ücret karşılığında hitap eden hizmetlerin daha yaygın hale geldiği söylenebilir.

Türkiye’de başarıyla faaliyet gösteren video streaming servislerinin yanı sıra ülkemize gelmeye hazırlanan platformlarda da önemli gelişmeler yaşanıyor. Son olarak HBO Max bazı dizilere Türkçe dublaj da ekleyerek yakında ülkemize geleceğini duyurdu. İşte detaylar…

HBO Max, sevilen bir dizisine Türkçe ses seçeneğini ekledi

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında İsveç, Danimarka ve İspanya gibi 6 Avrupa ülkesini de bünyesinde barındıran HBO Max, faaliyetlerine Şubat ayında başlayacağını duyurmuştu. 2022’de Türkiye dahil 21 ülke daha HBO Max’a erişim imkanına sahip olacak. Bu kararıyla kullanıcıları heyecanlandıran platform, bir süre önce yeni bir hamle yaparak ülkemizde hizmet vermeye başlamasının an meselesi olduğuna dikkat çekmişti.

Netflix’in yeni rakibi HBO Max yayın hayatına başlıyor

HBO Max’e farklı şekillerde bağlanan bazı kullanıcılar, birçok dizi için Türkçe dublaj seçeneği olduğunu fark etmişler. John Cena, Jennifer Holland ve Freddie Stroma gibi hepimizin WWE’den iyi tanıdığı isimlerin yer aldığı Peacemaker bu tür yapımlardan biri. Sosyal ağlarda paylaşılan fotoğraflardan şu ana kadar altyazı değil Türkçe dublaja izin verildiğini görüyoruz.

Türkiye’deki video akış hizmetlerinin çoğu Türkçe dublajı desteklemektedir. Ayrıca ülkemizde yakında faaliyete geçecek platformlardan biri olan HBO Max’in bu yönde gideceği, beklenenden daha hızlı geleceği ve seslendirme sanatçılarına büyük önem vereceği şeklinde yorumlandı.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One reply on “HBO Max yakında Türkiye’ye gelecek”

  • Gülnur Etem
    24 Mart 2022 at 18:51

    Türkiye güzel pazar. Gelsinler ve rekabet artsın. Yalnız yazıda sadece yabancı sermayeli kanallara değinilmiş. Burada Puhu, BluTV ve Gain güzel işler yapıyor. Bir de gelen/gelecek yabancılar arasında Disney+ da var artık.