Ebeveynlerin çocuklarını hem tabletlerden hem de akıllı telefonlardan kontrol etmesini sağlayan Google Family Link nedir ve nasıl kullanılır?

Google, Android kullanıcıları için yeni özellikler sundu

Bazı uygulama ve web siteleri çocuklar için çok zararlıdır. Çocuğunuzu zararlı olaylardan korumak için Google sunduğu Family Link hizmetini kullanabilirsiniz. Bu sayede çocuğunuzun teknolojiyle ile bağlantısını kesilmeden internette kontrolü edebilirsiniz.

Ebeveynler, Google Link Ailesi ile çocuklarının mobil cihazları nasıl kullandığını kontrol edebilir. Bir ebeveyn olarak çocuğunuzun tablet ve akıllı telefonlarda hangi web sitelerini ziyaret ettiğini kolayca öğrenebilirsiniz.

Google Family Link gerekli mi?

Google Family Link; Bu, çocukların tarafından kullanılan akıllı telefonların ve tabletlerin ebeveyn kontrolünü içeriyor. Bu ücretsiz Google hizmeti sayesinde aşağıdaki sorulara cevaplarını alabileceksiniz;

  • Çocuğunuz interneti nasıl kullanıyor?
  • Çocuğunuz yaşına uygun oyunlar oynuyor mu?
  • Çocuğunuz hangi internet sitelerinde geziniyor?

Ebeveynler, çocukları haberi olmadan cihazlarından Google Aile hizmetlerini kullanabilir. Ebeveynler çocuklarının dijital dünyadaki aktivitelerini tablet, telefon veya bilgisayardan kolaylıkla görüntüleyebilirler.

Bu hizmeti kullanarak; akıllı telefon, tablet ve internet kullanımına çocuklarına rehberlik edebilir. Çocuğunuz aktivitelerini akıllı telefonundaki da öğrenebilirsiniz. Akıllı telefonlardaki çocuk etkinlikleri, ebeveynlere günlük, haftalık ve aylık rapor halinde sunulur.

Google Family Link nasıl yönetilir?

İlk olarak, Family Link ile aileler, çocuklarının Google Play Store etkinliklerini kontrol edebilir. Çocuklar Play Store’den ailelerin onay vermedikleri ama istedikleri uygulamayı indiremez. Çünkü aileler çocuklarının indirmek istediği uygulamaları onaylamak veya engellemek için Family Link’i kullanabilir.

Hangi uygulamalarda en çok zaman harcadığı hakkında bilgi sahibi olabilirler. Akıllı telefon ve tabletin kullanılma süreleri de haftalık ve aylık olarak raporlanır. Akıllı telefon, ve tablet gibi cihazların ekran süresi de gün içinde sınırlandırılabilir.

Family Link kullananlar aşağıdaki hizmetlerden yararlanabilir;

  • Çocuğun durumu görüntülenebilir.
  • Çocuğun kullandığı uygulamalar yönetilebilir.
  • Ekran süresi detayları mevcuttur.
  • Çocuğun cihazını uzaktan kilitlenebilir.
  • Cihazın uyku moduna girdiğinde programlanabilir.

Google Ana Sayfa bağlantıları, uygunsuz içeriğin engelleme gerektirmez. Bazı uygulamalar, kendi filtreleri aracılığıyla Family Link’e erişime izin verdiklerini söylüyor. Bu gibi durumlarda Google Play içerikleri yaşı kısıtlamalarına olan ihtiyacı belirler. Google aramalarında “güvenli arama filtreleri” belirleyerek çocuğunuzu kontrol edebilirsiniz.

Google Family Link nasıl kullanılır?

Google Family Link’i kullanmak, onu idare edebilecek bir cihaz gerektirir. Hizmeti kullanmak için gereken diğer bir faktör bir Google hesabıdır. Ebeveynler, kendileri ve çocukları için bir Google hesabı açmalıdır.

Google Family Link uygulaması iOS veya Android cihazlara yüklü olmalıdır. Uygulamanın yüklendikten sonra, web tarayıcısı veya uygulamanın kendisinden families.google.com tıklayın. Herhangi bir adresine bir Google hesabı oluşturulabilir.

Ebeveynler cihazlarından Family Link hesaplarında oturum açabilir ve uygulamada ayarlar yapabilir. Bu, Ekran Süresi ayarlarda yapılabilir. altı kişiye kadarda bir aile grubu oluşturulabiliyor. Ebeveynlere çocuklarının izlemesine yardımcı olan Family Link hakkında bilgiler vermeye çalışıyoruz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir