Popülerliğiyle ön plana çıkan Fortnite oyunu için kullanıcıları satın alma noktasında manipüle etmesi nedeniyle rekor ceza gelebilir. 

Epic Games ve People Can Fly tarafından geliştirilen popüler video oyunu Fortnite için kullanıcıları manipüle etmesi nedeniyle rekor bir ceza geliyor. Oyun dünyasının başarılı isimlerinden Epic Games, konuyla ilgili yapılan suçlamaları kabul etti ve çeşitli açıklamalarda bulundu. 

520 milyon dolarlık rekor ceza

epic gamese rekor ceza

Fortnite oyununun çocuklar başta olmak üzere çocukları satın alma konusunda arayüzü ve tasarımıyla manipüle ettiği iddia edildi ve süreç mahkemeye taşındı. Davanın sonucunda popüler video oyunu Fortnite, suçlamalar karşısında 275 milyon dolarlık ceza aldı. Fortine, bu cezaya ek olarak uygulama içi satın alma konusunda da çocukları manipüle ettiği konusunda eski kullanıcılara 245 milyon dolarlık geri ödeme  yapılmasına karar verildi. Yani Fortnite, bu nedenlerden kaynaklı olarak geri ödeme ve ceza vermesi için toplam olarak 520 milyon dolar ( 9.698.416.000,00 Türk Lirası) ödeyecek.

Epic Games’in açıklaması şu şekilde:

Hiçbir geliştirici burada sona erme niyetiyle bir oyun yaratmaz. Bu anlaşmayı kabul ettik çünkü Epic’in tüketiciyi korumak için ön saflarda yer almasını ve oyuncularımıza en iyi deneyimi sağlamasını istiyoruz.”

Epic Games, konuyla ilgili olan sorunları davayla birlikte ele aldı. Oyun yapım ve geliştirme şirketi, 13 altında olan oyunculara özel oyun içi satın almaları devre dışı bırakmak adına “Kabinli Hesaplar” özelliğini dile getirdi. Şirket aynı zamanda 2019 yılında da ebeveyn denetimleri özelliğini sundu ve bunu geçtiğimiz yıl içerisinde ücretsiz yaptı. Buna ek olarak ise, 13 yaşında ve üzeri olduğu doğrulanmayan kullanıcıların verileri tamamen silinecek. Konuyla ilgili elde edilen bilgiler şimdilik bu kadardır.

Guerrilla, Horizon evreninde olan en çok oyunculu bir oyun olduğunu doğruladı

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir