İnternet dünyasının lider isimlerinden Google, bugün yakın zaman içerisinde Android kullanıcıları için hazırladığı bir takım yeni özelliklerden söz etti. En yeni sürüm Android 12 işletim sistemi üzerine yeni özellikler sunulmaya devam ediyor. Bugün içerisinde resmi olarak yakında kullanıla sunacağı yeni özelliklerden birincisi izinlerin otomatik bir şekilde yenilenmesidir. Böylelikle uzun süre kullanmadığınız uygulamaların izinlerini otomatik bir şekilde iptal edebilirsiniz. Bu özellik güvenlik oldukça faydalı gözüküyor. YouTube Music, Google Play Books ve Google Photos için yeni Widget’lar hazırlayan şirket, telefonları bir otomobil anahtarı haline getiren söz konusu bu özelliği Samsung Galaxy S21 modelleri için de kullanılabilir hale getirdi. Söz konusu bu özellik belirli ülkelerde belirli BMW otomobiller ile çalışabiliyor. 

Google Fotoğraflar için Hikayeler uygulamalarına benzer geçmiş anıları ön plana çıkacak yeni bir özellik getiren Google, Gboard’da 1.500 yeni emoji ekliyor, Family Bell ile aile içi alarm benzeri bir bildirim sistemini de kullanıcılar için sunuyor. Bu sistem evdeki tüm akıllı cihazları kullanarak aile bireyleri için belirli konularda bildirim ile bilgi verebiliyor. Android Auto tarafından ise telefon ile otomobil bağladığı zaman otomobil içi kullanıma uygun arayüzün otomatik bir şekilde açılması gibi bazı yeniliklerde sunan bu teknoloji devi Google, söz konusu bu özelikleri farklı alanlarda farklı zaman diliminde kullanıma sunacağını belirtti. 

2 2

Android işletim sistemine yeni özellikler geliyor

Android 12 dağıtımı ile ilgili olarak Türkiye’de en aktif isim Samsung Bilmeyenler için Android 12 temelli One UI 4, geçtiğimiz hafta içerisinde Türkiye’deki hemen hemen tüm Samsung Galaxy S21 modelleri için geçerli olacak. Burada tam olarak Galaxy S21 5G, Galaxy S21 Plus 5G ve Galaxy S21 Ultra 5G için adeta yeni bir dönem başlıyor gibi gözüküyor. Ülkemizde aralık ve ocak ayı içerisinde Android 12’ye geçiş yapacak olan cep telefonlar ilk olarak şunlar olarak belirlendi; “Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Flip 3, Galaxy Z Fold2, Galaxy Z Flip, Galaxy Note 20, Galaxy Note 20 Ultra, Galaxy S20, Galaxy S20 Plus, Galaxy S20 Ultra ve Galaxy S20 FE,”

1 1
Android

Bunlar arasına daha sonra Samsung Galaxy S10 serisi de dahil oldu. Resmi paylaşımlardan elde edilen bilgilere göre ise Aralık ve Ocak ayı içerisinde Galaxy S10, Galaxy S10e ve Galaxy S10 Plus modelleri de Android 12’nin özelliklerine göz atacak. Galaxy S10 Lite ise yeni sürüme sahip olacak ve şubat döneminde geçiş yapılacak. Türkiye’de 2022’nin ocak ve şubat ayları içerisinde Android 12’ye geçebilecek olan diğer telefonlar ve tabletler ise u şekildedir; “Galaxy Note 10, Galaxy Note 10 Plus, Galaxy Note 10 Lite, Galaxy A52, Galaxy A72, Galaxy A52s 5G, Galaxy Tab S7 ve Galaxy Tab S7 Plus” 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir