TechCrunch tarafından paylaşılan bir rapora göre Google, Steam OS’nin Chrome OS platformuna geleceği haberini birkaç gün önce yanlışlıkla sızdırdı. Dün şirket, Steam’in Chrome OS’ye geleceğini resmen duyurdu.

Ancak, Chrome OS’deki Steam uygulaması hakkında dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var. Program hala alfa sürümündedir ve Chrome Geliştirici Kanalından edinilebilir.

Chrome OS’ta Windows uygulamaları nasıl çalıştırılır?

Ayrıca, programın gelecek olduğu en az 8 GB RAM, 11. Desteklenen cihazların sayısı çok sınırlı olduğunu belirtmekte de fayda var. Ayrıca cihazınızda Steam çalıştırmak istiyorsanız 2. nesil Intel Core i5 veya i7 işlemci ve Intel Iris Xe Graphics kartlarından birine sahip olmanız da gerekiyor.

Steam, Chrome OS’a geliyor

Bunun yanında desteklenen oyun sayısı da oldukça az. Chrome OS platformunda Steam üzerinden sunulan oyunlar arasında Portal 2, Skyrim, The Witcher 3: Wild Hunt, Half-Life 2, Stardew Valley, Factorio, Stellaris, Civilization V, Fallout 4, Disco Elysium ve Untitled Goose Game yer alıyor. Bu oyunları Chrome OS’de çalıştırmak için grafikleri orta veya daha düşük kaliteye ayarlamanız gerekebilir.

Steam, son birkaç yılda Linux desteğini önemli ölçüde iyileştirdiğinden, Chrome OS’unda kullanıcı sayısının son dönemlerde arttığını düşünürsek Steam’in artık Chrome OS’de mevcut olması şaşırtıcı değil.

Ama Chrome OS cihazları çoğunlukla iş için kullanıldığından, insanların sadece oyun oynamak için satın almaları pek olası değildir. Ancak oyun oynamak isteyen kullanıcılara bu arada işten dikkatlerini dağıtmaları için bu fırsatı vermekte fayda var.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir