Facebook ve Instagram, en büyük rakipleri olan TikTok’ta doğrulanmış hesaplar açtı. Peki bu hesapların amacı nedir?

Popüler sosyal medya uygulaması Facebook, TikTok hesabının açılmasıyla ortaya çıktı. Ancak şirket henüz bir video yayınlamadı. Ama 18.7 bin abonesi var. Facebook’un bir Tiktok fenomeni olup olmadığını veya influencer’larını takip edip etmediğini hep birlikte göreceğiz.

TikTok’un onaylı Facebook ve Instagram hesabı var

18,7 bin aboneli onaylı Facebook ve Instagram hesabı, popüler TikTok uygulamasında çok yakında aktif hale gelebilir gibi görünüyor. Hatırlarsanız TikTok’ta daha önce Instagram’da doğrulanmış bir hesap açmıştı. Bu profil uzun bir süredir platformda aktif durumda ve şimdi de Meta sosyal medya uygulamaları için aynı hamleyi yapacak gibi duruyor. Instagram’ın 481 milyon takipçisi ve TikTok’un 26.9 milyon takipçisi bulunuyor.

1 1627856622 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Facebook, TikTok’a alternatif bir uygulama geliştirdi!

Matt Navarra adlı bir sosyal medya uzmanı, bu Twitter hesabını keşfettiğini vurguladı: “Umarım Reel logolu videolar paylaşırlar.” Facebook, daha önce aktif olarak kullanılan onaylı Twitter hesaplarını dondurmuştu. Şirket, Instagramcreators adlı bir hesaptan şimdiden paylaşımlara başladı.

Yeni açılan hesaplarla ilgili bir diğer kafa karıştıran şey de gönderiler bölümündeki yorumlar oldu. Açıklamada, “İnsanların birlikte tek başlarına yapabileceklerinden daha fazlasını yapabileceklerine inanıyoruz” denildi. Bu durumun yeterince karıştırıcı olmasının yanı sıra, şirketin Meta kullanıcı adıyla hesap açmaması biraz daha saçma bir hal almış gibi duruyor.

1 1627856622 1 1 1 1 1 2

Facebook hesabın kendilerine ait olduğunu doğruladı. Bir Meta sözcüsü şunları söyledi:

“Markalar, ürünlerini ve hizmetlerini günlük olarak kullanan insanlarla bağlantı kurmak ve bağlantı kurmak için bazı sosyal ağlarımız da dahil olmak üzere çeşitli kanalları kullanıyor.”

Facebook, Z Kuşağının dikkatini çekiyor

Facebook, aktif kullanıcı artışındaki düşüşün ardından 2021’in son çeyreğinde ilk kez Z Kuşağı’nı daha fazla hedeflemeye başladı. Büyük ihtimalle bu hesap Z kuşağının ilgisini çekmek için açılmıştır. Kısa video formatını TikTok’tan kopyalayarak uyarlayan Facebook, kısa süre önce programında kısa video formatına da yer verdi. İlginç bir gerçek, Instagram ve Facebook’un Zuckerberg’in ana rakip olarak gördüğü bir platformda nasıl içerik üreteceği.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir