Apple, 2021 yılında yılında takip cihazı olarak kullanılması için AirTag’ı tanıttı. Daha çok cüzdan, bagaj veya diğer kişisel eşyaların kaybolmaması amacı ile üretilen bu cihazlar kötü amaçla kullanılmaya başlandı. Apple da bu durumun kötüye kullanım gidişatını sonlandırmak için Google ile işbirliği yapma kararını verdi.

AirTag’in üretim amacı daha çok kişisel eşyaların kaybolmasını önlemek amacı ile Apple tarafından geliştirildi. Fakat bazı insanlar amacına uygun olmadan, AirTag’leri birilerini takip etme amacı ile kötü niyetle kullanmaya başladı. Son dönemlerde ise bu vakalar daha da artış göstermeye başladı. Apple’ın bu olumsuz duruma karşı nasıl bir yol izleyeceği ve bu konuda önlem olarak yapacağı merak konusu olmaya başladı. Bugün yapılmış olan açıklamalara göre Apple, Google ile yapacağı işbirliği sonucunda bu sorunu tamamen çözmek ve ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Apple ve Google İşbirliği  İle Geliyor

Apple; “ Türünün İlk Örneği” açıklamasında bulundu

Apple, istenmeyen ve izinsiz olarak yapılan takiplerin artmasına karşılık olarak Google ile ortak hareket ederek bir endüstri spesifikasyonu oluşturacağını duyurdu. Apple’ın tarafındana türünün tek örneği olarak belirtmiş olduğu yenilik Bluetooth takip cihazlarının İOS ve Android platformları açısından izinsiz izleme, algılama ve uyarılarla yumlu çalışacak hale getirilecek. Samsung, Tile Chipolo, Euf Security ve Pebblebee de bu yeniliği ürünlerine ekleyeceklerini ve destek olacaklarını belirttiler. 

Google ve Apple işbirliği ile geliştirilecek uygulama, 2023 yılının sonunda hazır hale getirilecek. Hazırlandıktan sonra da mağazalarda yerini alacak uygulama, iOS ve Android’in gelecek zamandaki sürümlerini destekleyecek durumda olacak. 

Apple’dan Ron Huang, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada bu işbirliğinin sonucunda bir ilk olacağını belirterek şu ifadeleri dile getirdi.

“Yeni endüstri spesifikasyonu, Google ile işbirliği sayesinde AirTag korumaları üzerine kurulacak. iOS ve Android’de istenmeyen izlemeyle mücadeleye yardımcı olmak için ileriye doğru önemli bir adım olacak.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir