Apple Pencil bundan sonra USB-C bağlantısı ile kullanılabilecek. iOS 17.1 beta 2 konuya dair ipucu sunan bir kod verdi. Apple’ın kısa zaman evvel yayınladığı iOS 17.1 sürümünün beta versiyonu, Apple Pencil ile alakalı dikkat çekici bir kod veriyor. Bahsi geçen kod, Apple Pencil için USB-C girişine sahip bir modele işaret ediyor. Kod parçasında şarj etmek için USB-C’ye bağlayabilirsiniz ibaresi görülüyor.

Apple, Yeni Bir Apple Pencil Güncellemesi ile İlgileniyor

bilgisayarda iş yapan kişi

İlk baktığınızda hazırda satılan bir Apple Pencil ürününün USB-C ile şarj edilebileceğini düşünmeniz normaldir. Fakat bu, yanlış bir tahmin olurdu. Bir diğer olasılık ise Apple firmasının Apple Pencil ürününün bazı iPad modelleri ile de şarj edilebilme olasılığıdır. Konusu geçen adaptör, geçtiğimiz sene piyasaya çıktı ve iPad Pro gibi cihazlarla aktif olarak kullanılabilir halde. Onun sayesinde USB-C bağlantısı lightning bağlantısına çevrilebiliyor. Böylelikle Apple Pencil ürününü şarj etmek kolaylaşıyor.

Apple’ın kodlara bu metni dahil etme sebebi ise henüz netleşmedi. Yeni bir Apple Pencil kalem çıkarıp çıkarmayacağı konusunda da herhangi bir tahminde bulunmak zor. Geçtiğimiz haftalarda manyetik değiştirilebilir uçlara sahip olan bir Apple Pencil ürünü üzerinde çalışıldığına dair haberler alınmış olsa da hiçbir şey net değil. Fakat tüm bu güncellemeler gerçekleşirse büyük bir kesim çok sevinecek, orası kesin. İlerleyen günlerde bu meselelerle alakalı ciddi gelişmeler yaşanabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir