Anonymous, Rusya’ya yaptığı hacker saldırısıyla gündem oldu. Grup, Rusya’daki tüm TV kanallarını hacklediğini söyledi.

Anonymous hacker grubu, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini durdurdu. Rus televizyon kanallarına sızan ve Ukrayna’daki savaşı gösteren Anonymous, tarihin en büyük soygun operasyonunu gerçekleştirdiğini söyledi.

Rusya’da televizyon kanalları önceki günden beri korsan saldırılarının kurbanı oldu. Anonymous, saldırıların arkasında olduğunu iddia etti ve iki toplum arasında barış istediğini söyledi. Ukrayna savaşını gösteren bu kanal kısa süre sonra Rus yetkililer tarafından devre dışı bırakıldı.

Anonymous, Ukrayna’daki savaşı Rus televizyonunda yayınladı

Aktivist grup Anonymous, Rusya’ya yönelik saldırılarını Twitter’da paylaştı. Saldırıdan etkilenen TV kanalları arasında Rossia-24, Channel One ve Moscow 24 TV ile Netflix’e benzeyen Rus yayın hizmetleri Wink ve Ivi yer alıyor.

Rus hükümetinin televizyon ajansı, Ukrayna’ya yönelik saldırıyı saatlerce gösterdikten sonra yayın platformlarını ve TV kanallarını engelledi. Ardından hacker müdahalesi olmadan akışa devam edin.

Anonymous, Rus televizyonuna yapılan siber saldırının ardından Twitter’da şunları söyledi:

“Şimdiye kadar görülen en büyük Anonymous operasyonunda yer alıyoruz. Bununla birlikte bazı hükümetlerin bizi gerçekten bir tehdit olarak görmelerinden ve bizi kötü gösterecek bir senaryo yaratmalarından endişe duyuyoruz. Savaş değil, sadece barış istiyoruz.”

Ancak bu, Anonymous’un Ukrayna’yı işgali sırasında Rus medyasına ilk kez saldırması değil. Geçen hafta grup; Devlet haber ajansı TASS, Kommersant, Izvestia, Fontanka ve RBK dahil olmak üzere birçok Rus yayınını hackledi.

Anonymous, Rus Hükümetine bağlı web sitelerine saldırı başlattı

26 Şubat’ta Kremlin’in resmi web sitesi (Kremlin.ru), Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Sarayı, çeşitli hükümet web siteleri ve Rus devlet medyası bir hizmet reddi saldırısıyla kapatıldı. Bu hackleme girişimlerinin arkasında Anonymous var. Rus medya düzenleyicisi Roskomnadzor, medyaya yalnızca resmi kaynaklardan alınan bilgileri yayınlamasını emretti.

Ayrıca medyanın Rusya’nın Rusya’nın eylemlerini saldırganlık veya savaş olarak etiketlemesini yasaklayacağını ve bunu “özel askeri operasyonlar” olarak adlandıracağını söyledi.

Anonymous’un bu saldırısı dünya genelinde büyük yankı uyandırırken hacker grubunun saldırılarının devam edeceğine yönelik söylentiler de var. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir