Geçtiğimiz yıl içerisinde 8,5 milyar dolar karşılığında MGM’yi satın alacağını dile getiren ancak regülatörlerin de incelemelerine tabi tutulan Amazon’a ilk yeşil ışık Avrupa’dan geldi. Avrupa Komisyonu, satın alımın rekabeti bozmayacağını ortaya çıkardı. 

Günümüzde sadece bir e-ticaret lideri olmaktan çıkarak neredeyse her sektörde tol alan Amazon, geçtiğimiz yıl önemli bir harekette bulundu. Dev isim, sinema dünyasının en ünlü medya şirketlerinden biri olan Metro-Goldwyn-Mayer’i (MGM) satın alacağını dile getirmişti. Bu satın alımda ödenecek miktar ise 8,5 milyar dolar olarak belirtildi. Ancak Amazon’un TV ve sinema dünyasında daha fazla güçlenmek için bu satın alım, ilerleyen günler içerisinde bir engelle karşı karşıya kaldı. Avrupa Komisyonu, satın alımın rekabet ortamını bozup bozmayacağına yönelik incelemeler başlatıldı. Söz konusu bu incelemenin sonuçları ise bugün aktarıldı. 

1 11

Avrupa Komisyonu, satın alım için onay verebilir

Avrupa Komisyonu, paylaştığı açıklamada Amazon’un MGM’yi satın almasının rekabet anlamında Avrupa’da herhangi bir sorun oluşturmayacağını tespit ettiklerini dile getirdi. Komisyon, görsel-işitsel içerik ile ilgili olarak Amazon ve MGM’nin örtüşüp örtüşmediğine bakıldığını, ilkinin ise toplam olarak pazar payının oldukça düşük olduğunu ve güçlü rakipler ile beraber mücadele içerisinde yer alacağını tespit ettiklerini belirtti. Amazon, yapmış olduğu bu açıklamalarda Avrupa Komisyonu’na teşekkür etti.

Çözüme kavuşmayan bir engel var

Honor Magic 4 Pro vs Honor Magic 4 farkları neler?      

Bir diğer açıdan ise her iki şirketin de ana vatanında regülatör olan Federal Ticaret Komisyonu, geçtiğimiz yıl içerisinde başlatmış olduğu incelemeleri halen sonlandırmadı. Federal Ticaret Komisyonu da Avrupa Komisyonu ile paralel bir şekilde rekabetin bozulup bozulmayacağını inceleyecekti. Amazon’un satın almak konusunda bir adım daha yaklaştığı MGM, James Bond, Fargo, Rocky, Vikings, Kuzuların Sessizliği, Teen Wolf, Survivor ve daha pek çok bilindik yapımın haklarını kendi çatısı altında bulunduruyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir