Avrupa Birliği (AB), Google’ın çatı şirketlerinden birisi olan Alphabet adlı şirketin bir parçası olan Google’ı, YouTube platformunda dolaşmakta olan yanlış ve yasa dışı bilgiler sebebiyle  resmi olarak uyarıda bulundu. Orta Doğu’da yeniden artan çatışmalar, sosyal medyada da geniş çapta tartışılan bir konu haline geldi. İnsanlar, İsrail-Filistin meselesi etrafında sosyal medya üzerinden oldukça fazla paylaşımlarda bulunmaya başladı.

Bu paylaşımların birçoğunun yanlış ve yanıltıcı bilgiler içerdiği kısa sürede açığa çıktı. Bazı kullanıcılar, geçmişte yaşanmış veya farklı coğrafi bölgelerde gerçekleşmiş olan görsel ve videoları, şu anki İsrail-Filistin hattındaki sıcak çatışmalarla ilişkilendirerek paylaşımında bulundu. Diğer kullanıcılar, yanlış bilgi paylaşanları uyardı, ancak bu tür yanlış paylaşımların önü bir türlü alınamıyor.

Avrupa Birliği, İsrail-Filistin gerginliğiyle ilgili olarak Google'a uyarıda bulundu.

Avrupa Birliğinden Uyarı Geldi

Yanlış ve yanıltıcı bilgilerin bulunması sebebiyle Google’ın ana şirketi Alphabet’i resmi olarak uyardı. Bu uyarının arkasındaki temel neden, YouTube kullanıcılarının büyük bir kısmının 18 yaşından küçük çocuklar olması olarak belirtildi.

İç Pazardan Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Thierry Breton, YouTube’un yanıltıcı bilgler ile ilgili duruşunu açıklamış ve platformdan bir açıklama beklediklerini dile getirerek, duruma uygun yaptırımları uygulamaktan kaçınmayacaklarını vurguladı. Avrupa Birliği, yanlış ve yasa dışı bilgilerin yayılmasına karşı kararlı bir duruş sergileyerek dijital platformlardaki güvenilirliği sağlamaya yönelik adımlar atmaya devam ediyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir