Maaşları bitcoin ile ödemeye başlayan şirket! - Haberler - indir.com

Maaşları bitcoin ile ödemeye başlayan şirket!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-18 13:00:00
Editör : Taha Büyüktaş
Kategori : Kripto Para

Bitcoin son dönemde gösterdiği artış ile dünya gündeminde en çok konuşulan konulardan biri haline geldi. 2017 yılında diğer yıllara göre %1500 daha fazla değer kazanan kripto para birimi, şimdi de bir şirket tarafından, çalışanların maaşlarını ödemek için kullanılmaya başlanıyor. Daha öncede "1+1 ev, 5 bitcoin", "2017 model passat 2 bitcoin" gibi satış ilanları da görmüştük. 

Bitcoin Nedir?

Bitcoin ile maaş veren şirket: GMO Internet

Japonya'da internet üzerine bir çok iş ile uğraşan GMO Internet firması, bazı çalışanlarının maaşlarını Bitcoin ile ödemeye başladı. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, yaptıkları bu hamle ile kripto paraların daha iyi anlaşılmasını sağlayacağına inanıyor. Şirketin uğraştığı işler arasında  online reklamcılık, finans ve internet altyapı servisleri gibi bir çok alan mevcut. Bunların yanında aynı şirket bu yılın Mayıs ayında, dijital paralar için bir borsa da açtı.

Bitcoin ile maaş ödemeye başlayan şirket

2018 yılının Şubat ayından itibaren GMO Internet firması, çalışanlarının maaşlarının 100.000 yen veya 890 dolara kadar olan kısmını Bitcoin ile ödeyecek. Çalışanların bu kararı kabul etmeme ve para ile maaş almaya devam etme hakları da bulunuyor. Ne kadar mantıklı orası ayrı bir konu tabii :) Bu kararı vermesi gereken yaklaşık 4000 çalışan var.

Size böyle bir teklif ile gelseler kabul edermiydiniz? 





PAYLAŞ