Son Zamanların Favori Yatırım Kaynağı: Bitcoin - Haberler - indir.com

Son Zamanların Favori Yatırım Kaynağı: Bitcoin

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-11 22:01:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Kripto Para

Son zamanlarda para piyasalarında sürekli konuşulan şehir efsanelerinden biri de Bitcoin ve inanılmaz yükselişinin süreceği. Bu sanal para birimi artık 15.000 amerikan doları üzerinde işlem görerek yatırımcıların iştahını kabartmaya devam edeceğe benziyor. Geçen haftalarda  Bitcoin  yatırımcılarına birim başına ortalama 1000 kazandırdı. Bu yatırım aracının geleceğinin ne olacağı belirsizliğini korurken, Ekonomistler yükselişin devam edeceği yönünde yorumlar yapıyor.

Tavsiye :  En Çok İndirilen Bitcoin Uygulamaları

Geçtiğimiz günlerde ise, Bitcoin 14 bin sınırını geçerek 16 bine dayandı. Ekonomistler para piyasaları tarihinde belki de en inanılmaz durumun bitcoin yatırım ile 20.000 dolar  gibi bir sınırı zorladığını 2018 de ise, bu seviyeyi aşacağını belirtiyorlar. Bu inanılmaz yükseliş son 1 ayda yatırıcımlarına %50 den fazla kazandırdı. Geçen hafta Salı günü bir önceki tarihi baraj olan 10.000 doları çoktan aştı. Bazı finans çevreleri ise Bitcoin'in bu yükselişinin kalıcı olmayacağı ve Bitcoin'in vergilendirilmesi veya yasaklanması gerektiği görüşünü savundular.

Aslında, Güney Kore Finansal Gözetmenlik Hizmetleri iki hafta önce Bitcoin'i  denetlemeyeceğini bildirmişti. Çin hükümeti ise ekim ayı başında sanal para  birimleri üzerindeki regülasyonları sıkılaştırırken, sermayenin kayıt dışı  yollardan ülke ekonomisinin dışına çıkmasını engellemeye çalışıyor. Piyasa değeri 280 milyar doların üzerine çıkan Bitcoin, uluslararası  ilaç firması Pfizer ve ABD'li telekomünikasyon şirketleri AT&T ve Verizon gibi  dev firmaları geride bırakıyor.

Dünya genelinde bin 200'e yakın diğer sanal para birimlerinin toplam  piyasa değeri ise yaklaşık 400 milyar seviyesinde bulunuyor. Ülkemizde ise Bitcoin yükselişi sürerken, türk yatırımcılarında şaşkın ve henüz tavırlarının netlik kazanmadığı görülüyor. Eğer bu yükseliş bu şekilde devam ederse şüphesiz ki meclis gündemine alınacağı ve masaya yatırılacağı görülüyor.

Tavsiye :  Bitcoin Caiz Midir? Diyanet İşleri Açıkladı!





PAYLAŞ