Bitcoin'in bu kadar hızlı bir şekilde yükselişe neyin neden olduğunu net olarak söylemek gerçekten zor. Yükselişe neden olan kriterlerden biri, kurumsal bazda bitcoine olan ilginin artmaya başlamasından ve CNBC gibi kuruluşların neredeyse her gün bu konuda yayınlar hazırlamış olması da olabilir.

Bir diğer yükseliş sebebi olarak ta ise Kasım ayında gerçekleşmesi beklenmiş olan yeni bir hard fork olarak gösteriliyor. Bir grup geliştirici geliştirilmiş olan ve SegWit2X olarak isimlendirilen protokol değişikliği yeterli desteğe ulaşır ise bir veya birden fazla yeni alt-coin meydana gelmesine neden olabilmektedir. Ağustos ayında tamamlanmış olan SegWit öncesi ve sonrası da dikkate alınmış olduğu zaman bir çok yatırımcı diğer kripto para yatırımlarını bitcoine çeviriyor olabilir. Kasım ayı öncesi bir de Bitcoin Gold ismi verilmiş olan yeni bir yan ürünün ortaya çıkma olasılığı da bir den çok yatırımcının aklını çelmiş olanve bitcoine yönelmesini sağlıyor olabilir.

Sonuç olarak ?kesin? bir şekilde bu yükselişin sebebini ve nedenini söyleyemiyor olsak bile bu ihtimallerin tamamının bu yükselişte etkili olduğunu ve bu hızla devam ederse SegWit2X tamamlanana kadar Bitcoin fiyatının her iki yönde de dalgalanmaya devam edebileceğini söyleyebiliriz.