BMW, Google'dan İntikam mı Alıyor? - Haberler - indir.com

BMW, Google'dan İntikam mı Alıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-08-18 09:30:00
Editör : Orhan Özvatan
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz haftalarda Google'ın Alphabet şirketinin himayesi altına girmesinden sonra işin ucu BMW'ye kadar dayandı. Halbuki ortada hiçbir şey yokken Google sessiz sedasız aramaları indeksliyor, BMW de Münih'deki fabrikasında 3 Serisi, M4 ve X5 modellerini üretiyordu. Peki ne oldu da birbirlerine düştüler?

Bundan sonra Google'ı yönetecek olan yeni oluşum Alphabet, her önemli şirketin yaptığı gibi kendisine bir internet sitesi açacaktı. Açılan bu siteye bir domain adresi gerekiyordu ama şirket, alphabet.com domain adresini kullanamıyordu.

Alphabet yetkilileri alphabet.com adresinin BMW'ye ait olduğunu gördüklerinde güzel bir teklif sunup domain'i alacaklarını düşündülerse çok büyük yanılgıya düştüler. Yılların teknoloji devi Google, belki de tarihinde ilk kez bu kadar garip bir durumun içindeydi.  

Alphabet'in alphabet.com domain adresini BMW'den istemesiyle bu olayların başladığını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. İki dev şirket arasındaki ezeli rekabet yıllar önce gerçekleşen başka bir olayla cereyan ediyor. 

2006 yılında BMW, Google botlarını kandıracak bir ana sayfa hilesi yapıyor. Anahtar kelimelerle dolu bu sayfayı yalnızca Google botları görüyor ve kullanıcılar "ikinci el" diye aratsa bile ikinci el sayfaları yerine ilk sırada BMW.de adresini görüyordu. Bunu fark eden Google, BMW'nin en önemli sitelerinden BMW.de'yi yasaklama kararı aldı ve rankını sıfırladı. BMW bir anlamda yaptığının cezasını yasaklama ile çekmiş oldu.

2006'da kartları elinde tutan Google, 2015'te tüm kartlarını BMW'ye kaptırmış görünüyor. Artık bu olaya intikam almak mı yoksa başka bir şey mi denir bilinmez ama BMW'nin kesinlikle bu fırsatı tepmeyeceği ortada. Alphabet.com un sahibi BMW, Google ile dalga geçercesine siteyi düzenleyip yayınlamaya başladı bile. Tabi siteyi açmışken Google'ın Alphabet'i ile alay etmeyi ihmal etmemiş. 





PAYLAŞ