Google Neden Alphabet.com'u Kullanamıyor? - Haberler - indir.com

Google Neden Alphabet.com'u Kullanamıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-08-11 13:30:00
Editör : Orhan Özvatan
Kategori : Donanım

Google artık Alphabet şirketinin bir parçası olmuş durumda. Bu yeni şirket Google'ı ve diğer ürünlerini yönetmeye başlayacak. Ancak şirket web sitesinde kendi adını içeren alphabet.com alan adını kullanamıyor. 

Yeni şirketin adının neden Alphabet olduğunu Google/Alphabet CEO'su Larry Page şöyle açıklıyor; Alphabet'in anlamı harflerin bir araya gelerek dilleri temsil etmesi, insanlığın en önemli buluşu ve Google'da arama yapıldığında indekslerin temelini oluşturuyor olmasıdır.

Fakat Alphabet şirketi web sitesi için abc.xyz alan adını kullanıyor. Neden alphabet.com alan adını kullanmadığı meraklılar tarafından araştırılmaya başlandı. Alphabet.com'u domain sorgulama sitesinde sorguladığımızda sonuca ulaşmış oluyoruz. Bu alan adının bir otomobil devine ait olduğu ortaya çıkıyor. 

Alphabet.com Who is

Google, bu alan adının başkasına ait olmasından dolayı alphabet.com alan adını kullanamıyor çünkü bu alan adı dünyaca ünlü Alman otomotiv devi BMW'ye ait. Alphabet adındaki başka bir şirket BMW Group'un bir parçası.

Bu şirketin amacı filo yönetimi ve finansmanlarla birlikte mobilite çözümler sunmak. 1997 yılında kurulan bu şirketin günümüze kadar gelmiş köklü alan adını değiştirme ihtimali pek mümkün görünmüyor. Ayrıca kısa zaman önce Alphabet International GMBH şirketi Uluslararası Oto Finans Ağı ödülünü de kazanmış bir şirket. 

Alphabet şirketine bir kötü haber de Twitter cephesinden geldi. Malesef şirket @alphabet Twitter hesabını da alamıyor çünkü bu hesap Chris Andrikanich adında bir şahsa ait.

Ayrıca @abc ve @abcxyz adresleri de alınamaz durumda. Alphabet Inc, sonuç olarak @alphabetinc Twitter adresini kullanmayı planlıyor. 





PAYLAŞ