Sen Daha Büyüksün Alphabet - Haberler - indir.com

Sen Daha Büyüksün Alphabet

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-08-11 12:00:00
Editör : Enes Dokuz
Kategori : Donanım

Google köklü bir değişikliğe gidiyor. Hayatımıza masumca bir arama motoru olarak giren Google (Bazılarına göre internetin adı Google) çok köklü bir değişime gidiyor.

Google kurucularından Larry Page, Alphabet'in www.abc.xyz sitesinde yazdığı uzunca bir yazıya göre Google'ın artık ''sen daha büyüksün Alphabet'' dediğini duyar gibiyiz.

Yani dememiz o ki 11 yıldır dallanıp budaklanan Google artık Alphabet adı altına girip sadece bizim için arama motoru olacak. Google Maps, Chrome, Youtube, Android, Google Glass, Nexus telefonlar, sürücüsüz otomobiller ve belki de yapay zekalı robotlar (yaptıklarına inancım büyük) bu ürünlerin hepsi Alphabet şirketinin bir ürünü olacak.

Tüm bunları bu şekilde planlamalarında ki amaç şirketin daha rahat yönetilmesini sağlamak. Yukarıda bahsettiğim sitenin başlığında da zaten ''G is Google'' yazıyor. Yani her proje ya da alt şirket için bir harf şeklinde gidecekler.

Peki bu şirketin yönetimi kimler tarafından yapılacak?

Google'un CEO'su olan Larry Page Alphabet'in CEO'su oluyor. Google'ın CEO'su ise Chrome projesi ile adını duyuran Sundar Puchai oluyor. Birde Sergey Brin vardı ona ne oldu dediğinizi duyar gibiyiz. Sergey Brin ise Alphabet'in patronu oluyor. Zaten Google'ın arka plandaki işleri yani bir nevi gizli projeleri başında olan Sergey Brin artık biraz daha ön planda olacak diyebiliriz.

Abc.xyz sitesindeki bu duyurudan sonra Google'ın hisselerinin %5 oranında arttığını da buradan duyurmuş olalım.





PAYLAŞ