ZIP Dosyalarını Cep Telefonunuzdan Açabilirsiniz. - Haberler - indir.com

ZIP Dosyalarını Cep Telefonunuzdan Açabilirsiniz.

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-29 19:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : İnceleme

Akıllı cep telefonunuzu iş yaşamınızı şekillendirmek ya da iş yaşamınızı kolaylaştırmak amacıyla çok daha verimli hale getirmek isterseniz elinizde bulunan imkanları değerlendirerek hareket edin. Bunlardan en önemlisi elbette ki ZIP dosyalarını akıllı cihazınızdan açmak olacak. Yüksek boyutlu verileri sıkıştırarak tek bir dosya haline getirin ve ardından akıllı cihazınızdan inceleme imkanını değerlendirin. ZIP dosyalarını yani sıkıştırılmış dosyalar bir düzen içerisinde küçük boyutlar ile aynı anda birden fazla dosyayı taşımanıza imkan tanıyor. Baktığınızda bu işlem işlerinizi oldukça kolaylaştıracak bir sistemden ibarettir. Acil işlerinizde incelemeniz gereken bir çok evrak varsa bunları tek tek akıllı cihazınıza atmak son derece zor olacak. Bu sebeple tek bir dosyada tüm evraklarınızı toplayarak akıllı cihazınıza aktarın. Android işletim sistemi bulunan akıllı cep telefonunuzdan ZIP dosyalarını açmak biraz kafa karıştırıcı olabilir fakat telefonda ZIP açmak son derece mümkün üstelik sadece bir kaç dakika sürüyor 

ZIP Dosyası Nedir?

.zip uzantısı adı altında olan dosyalar ZIP dosyası olarak adlandırılır. ZIP dosyası, büyük dosyaların boyutunu küçülterek sıkıştırmanıza ve aynı zamanda birden fazla dosyayı aynı dosya içrisinde aktarmanıza imkan tanıyan sistemdir. ZIP dosyalar genellikle internet sitelerinde, ziyaret edenlerin verileri tek tek indirmek ile uğraşmak yerine aynı anda  bir çok belgeyi ya da farklı içeriği indirmenize imkan tanıyor. İşlem kolaylığı açısında ZIP dosyası size zamandan tasarruf etmenize imkan tanıyacaktır. Akıllı cihazınızı hayatınıza göre şekillendirmek içinbu tarz yöntemleri kolaylıkla değerlendirebilirsiniz. 

Telefonda ZIP Dosyalarını Açmak

Akıllı cep telefonlarınızda ya da tabletlerinizde ZIP dosyası açmak için ekstra bir uygulamaya ihtiyacınız olacak. Fakat aynı zamanda Google'ın Goole Files uygulaması üzerinden de bu işlemleri yapabilirsiniz. Akıllı cihazlarınızdan bu tarz işlemler yapmak zaman zaman hayat kurtarıcı nitelikte olabilir. Bu sebeple kullanım işlevselliği açısından size sunulan imkanları değerlendirerek akıllı cihazınızı verimli hale getirin. 

Google Files mobil uygulaması iş yaşamınızı kolaylaştırmak amacıyla 2018 yılında Google tarafından piyasaya sürüldü. Uygulamanın gelen güncellemesini yapmayı unuttuysanız uygulama akıllı cihazınızda Files Go adı ile bulunacaktır. Fakat güncelleme yapmak uygulamadan çok daha donanımlı bir şekilde faydalanmak anlamına gelir. Google Dosyaları ya da Google Files uygulamasını açın ve açmak istediğiniz ZIP dosyasını uygulama üzerinden bularak seçiminizi yapın. Web sitesinden indirme işlemi yaptıysanız, büyük olasılıkla indirmeler klasöründe ZIP dosyaları ile karşı karşıya geleceksiniz.

Karşınıza gelen ZIP dosyaları mutlaka her zaman .zip uzantısı ile gelir. Uygulama içerisinde bulunan ZIP dosyalarından incelemek istediğinize dokunun, ardından ZIP dosyasının içerisinde bulunan evrakların bir önizlemesi ile karşılaşacaksınız. Seçtiğiniz dosyayı açmak için mavi ayıkla düğmesine dokunmanız gerekiyor. ZIP dosyanız aktarılmak üzere sıkıştırılmaya başlayacaktır. Sıkıştırma işleminizi tamamladığınızda, tüm sıkıştırılmış dosyaların bir listesi ile karşı karşıya geleceksiniz. Sıkıştırılmış dosyalar çıkarıldığında tüm dosyalar orijinal ZIP dosyasıyla aynı yere kopyalanacak ve Google uygulaması Files içinden erişilebilir olacak. İşlemlerinizi sorunsuz ve hızlı bir şekilde anında gerçekleştirmenin keyfini çıkaracaksınız.





PAYLAŞ