YouTube Music'le rekabet içinde olan Spotify kullanıcı sayısını açıkladı! - Haberler - indir.com

YouTube Music'le rekabet içinde olan Spotify kullanıcı sayısını açıkladı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-06 18:16:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler dijital müzik dinleme platformu olan Spotify, 2020 yılına dair ilk resmi rakamlarını açıkladı. Dünyanın en çok aboneye sahip olan müzik servisi Spotify, pazardaki sağlam konumunu korumaya devam ediyor. Spotify için dünya genelindeki ücretli abone sayısı en son açıklandığı zaman 100 milyon seviyesindeydi. Ücretsiz aboneler ile beraber ise toplamda 217 milyon abonesi olduğu biliniyor. Şimdi ise şirket güncel rakamlarını paylaştı ve buna göre Spotify’ın 124 milyon ücretli abonesi bulunuyor. Ücretsiz aboneler ile beraber ise toplam üye sayısı 271 milyon seviyesine erişiyor.

Spotify abone sayısını artırmaya devam ediyor

Spotify da hikayeler özelliğine kavuşuyorSpotify da hikayeler özelliğine kavuşuyor

Yapılan açıklamada şirketin podcast tarafındaki dinlenme oranında yüzde 200 artış sağladığı ve çok ciddi büyüme gösterdiği belirtiliyor. Ancak Spotify’ın bu büyümesine rağmen para kaybetmeye devam ettiği de belirtiliyor. Öyle ki açıklanan son rakamlara göre Spotify’ın son zarar rakamları tam 230 milyon dolar seviyesinde oluyor. Ancak şirket yatırımları buna rağmen devam ediyor ve Spotify, müzik üreticilerine çok büyük miktarlarda ödemeler yapıyor. Uzun zamandır net bir operasyon kaydı sunamayan şirket yine de güçlü bir şekilde ilerlemesini sürdürüyor.

Spotify’ın en büyük rakibi olan Apple Music ise son olarak 27 Haziran 2019 tarihinde açıklamış olduğu rakamlar ile toplam 60 milyon ücretli aboneye ulaşmıştı. Apple Music’in Spotify gibi reklam destekli bir ücretsiz aboneliği bulunmuyor. Ancak yine de Apple Music’in Apple ekosisteminde popüler olmaya devam ettiği biliniyor.


Instagram hikayelerindeki Spotify paylaşımları yeni bir özellik kazanıyorInstagram hikayelerindeki Spotify paylaşımları yeni bir özellik kazanıyor

PAYLAŞ