Instagram hikayelerindeki Spotify paylaşımları yeni bir özellik kazanıyor - Haberler - indir.com

Instagram hikayelerindeki Spotify paylaşımları yeni bir özellik kazanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-29 16:02:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler dijital müzik servisi olan Spotify üzerinden dinlediğiniz şarkılar Instagram hikayelerinde kolay bir şekilde paylaşılabiliyor. Ancak gelecek olan yeni özellikler ile beraber bu paylaşım daha eğlenceli bir hal alacak gibi duruyor. Instagram’ın sahip olduğu hikayeler özelliği platformun en popüler özellikleri arasında bulunuyor. Bu özellik günlük 500 milyon aktif kullanıcıya sahip olarak kullanılmaya devam ediliyor. Instagram hikayelerinin bir diğer özelliği ise Spotify şarkı ve listelerinin kolay paylaşımı oluyor. Spotify servisi ile yapılan iş birliği sayesinde dinlemiş olduğunuz bir şarkıyı Spotify uygulaması üzerinden paylaş diyerek direkt bir şekilde Instagram hikayenize gönderme şansınız bulunuyor. Ancak bu paylaşımlar arka planı düz bir renge sahip olarak ve albümün resmi ile beraber tıklanabilir bir kutu halinde yayınlanıyor.

Spotify Instagram paylaşımları hareketlenecek

Spotify tarafından gönderilen gizemli USB belleklerSpotify tarafından gönderilen gizemli USB bellekler

Ancak şimdi bu özellik daha da geliştiriliyor ve artık Spotfy’ın sanatçılara sunmuş olduğu Canvas özelliği Instagram hikayelerini hareketlendirmeye geliyor. Canvas özelliği sayesinde sanatçılar, şarkıları çalarken arka planda kısa bir video oynatabiliyorlar. Bu videolar Spotify içerisinden izlenebilirken, şimdi ise Instagram hikayelerinde şarkılarını paylaştıkları zaman Canvas videoları ile beraber paylaşabilecekler. Instagram Spotify hikayeleri artık düz bir duvar kağıdı yerine, kısa videolu olacak. Bu özellik sadece şuan için sanatçılara açılmış durumda. Kullanıcılar ise bir süre daha düz duvar kağıdına sahip yapı ile paylaşmaya devam edecekler.

Bu yeni özelliğin son kullanıcıya sunulup sunulmayacağı da henüz bilinmiyor. Ancak bu özellik gelirse, Spotify üzerinden şarkıların daha fazla paylaşılmasına olanak sağlayacak. Mini bir video eklentisi bu kapsamda sanatçıların istatistiklerine de olumlu etkileyecek. Canvas özelliği şuan için iOS kullanan sanatçılar için aktif durumda. Android için çalışmalar sürerken yakın zamanda her iki işletim sistemi için de özellik kullanımda olacak.


Spotify da hikayeler özelliğine kavuşuyorSpotify da hikayeler özelliğine kavuşuyor

PAYLAŞ