Yerli teknoloji çalışmaları için Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü kuruldu - Haberler - indir.com

Yerli teknoloji çalışmaları için Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü kuruldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-15 15:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın mevcut yapısında değişikliğe gidildi. Şöyle ki müdürlükler değişti ve bakanlığa yeni görevlerle beraber yetkiler verildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın teşkilat yapılanmasında bir takım değişiklikler yapıldı. Değişiklikler kapsamında iki yeni müdürlük kuruldu ve üç genel müdürlük birleştirildi. 

Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü neler yapacak?

Ülkemizde yapılacak olan yerli teknoloji çalışmaları için Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü kuruldu. Bu müdürlük, Türkiye'nin teknolojik yetkinliğini geliştirmek amacıyla etki gücü yüksek olan program ve projelerin hayata geçirilmesine katkı sağlanacak.

Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü'nin görevi ne olacak. 

Değişiklikler kapsamında yeni açılan genel müdürlüklerden birisi de Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü. Bu müdürlük ile beraber; bilim, sanayi, teknoloji, araştırma, geliştirme ve yenilik faaliyetleri gibi alanlarda Türkiye'nin kapasitesini artırmak amacıyla ulusal ve küresel gelişimler takip edilecek. Ulusal ve uluslararası kaynakları kullanarak ülkemizin, sınai, teknolojik gelişimi, yıkıcı teknolojilerin etkileri, dijital ekonomi eğilimleri, dijital dönüşüm ve aynı zamanda bunların Türkiye ekonomisine etkileri üzerine analizler yapılarak çalışmalar yürütülecek. 

Verimlilik çalışmaları daha önce Sanayi ve Verimlilik Genel Müdürlüğü çatısı altında sürdürülüyordu. Verimlilik çalışmalarının yeni açılan müdürlüğe aktarılması nedeniyle Sanayi ve Verimlilik Genel Müdürlüğü’nün ismi “Sanayi Genel Müdürlüğü” olarak değiştirildi.

Bakanlığa yeni görev ve yetkiler verildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na yapılan değişiklik kapsamında yeni görev ve yetkiler atandı. Şöyle ki bakanlık, ülkenin dijital ekonomisinin geliştirilmesi adına politika önerileri ve stratejiler oluşturacak. Bununla beraber bireylerin ve işletmelerinde dijital dönüşümlerine katkı sağlayacak çalışmalar yürütecek. Bu çalışmaların yürütülmesi için kamu, özel sektör, üniversiteli, sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde hareket edilecek. Ülkemizde dijital ekonominin artırılması için ilgili kamu kurum ve kuruluşlar ile eşgüdüm ve iş birliği içerisinde gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik çalışmalar yapılacak. Günümüzde dijital dünyanın önemli alanlarından büyük veri ve yapay zeka gibi konular için hem bireysel hem de ticari yetkinliklerin artması adına yeni program ve projeler tasarlanacak. Son olarak ise bilimsel teknolojik ürünlerin geliştirilmesi için çalışmalar yürütmek de bakanlığın yeni görevleri arasında yer alan bir durumdur. Yapılan bu değişimler ile ülkemizin teknolojik yaşam konusunda daha verimli çalışmalar yapması sağlanacak. 

 





PAYLAŞ