Xiaomi CEO'sundan gelecek 10 yıla yönelik önemli açıklamalar - Haberler - indir.com

Xiaomi CEO'sundan gelecek 10 yıla yönelik önemli açıklamalar

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-18 23:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çinli teknoloji şirketi Xiaomi’nin CEO’su olan Lei Jun, önümüzdeki 10 yıla yönelik önemli açıklamalar yaptı. Hangi ürün ve servislere yoğunlaşacaklarını ifade eden Lei, bu noktada akıllı telefon, yapay zeka ve nesnelerin interneti taraflarına odaklanacaklarını belirtti. Söz konusu bu çalışmalara liderlik edecek olan yöneticileri de açıkladı. Xiaomi CEO’su ve yönetim kurulu başkanı Lei Jun, şirket çalışanlarına yeni bir mektup gönderdi ve yönetim kurulunda bazı değişikliklerin olduğunu ve şirketin önümüzdeki 10 yıllık dilimde nelere odaklanacağını belirtti. Jun tarafından aktarılan bilgiye göre Xiaomi’nin önümüzdeki 10 yılına liderlik edecek olan isimler Xiaomi başkanı Wang Xiang, Xoami kıdemli başkan yardımcısı Chew Shouzi, Xiaomi başkan yardımcısı Zhang Feng ve bir diğer başkan yardımcısı Lu Weibing olacak.

Xiaomi’nin 10 yılda odaklanacağı alanlar açıklandı

Xiaomi Mi 10 Ultra fiyatı sızdırıldıXiaomi Mi 10 Ultra fiyatı sızdırıldı

Şirketin gelecek 10 yıldaki çalışma odağı hakkında bilgiler açıklayan Jun; akıllı telefon, yapay zeka ve nesnelerin internetinin Xiaomi’nin varlık göstereceği kilit pazarlar olacağını belirtti. Yukarıda saymış olduğumuz söz konusu liderler, şirketin bu alandaki ürün yelpazesinin genişletilmesinden sorumlu olacak. Jun tarafından daha önce paylaşılan bilgilere göre ise Xiaomi, şu ana kadar 5G, yapay zeka, nesnelerin internetine en az 7.2 milyar dolar değerinde yatırım gerçekleştirdi. Şirketin ana odağını ise bu üç alana kaydırması ile beraber yatırımın daha da artması tahmin ediliyor.

Xiaomi’nin akıllı telefon, yapay zeka ve nesnelerin interneti noktasındaki başarısı biliniyor. Bu noktada ilerleyen dönemlerindeki planlarının da başarısı ön görülüyor diyebiliriz. Xiaomi kendi adına başarılı bir grafik çizmeye devam ederken, akıllı telefon pazarındaki payını da her geçen gün artırmaya devam ediyor. Huawei’nin ABD ambargosu sebebiyle Google Servislerin’den yararlanamıyor oluşu, Xiaomi’nin Pazar payını artırmasında bir fırsat yaratmış oluyor.


Xiaomi Mi 10 Ultra satışı için üzen kararXiaomi Mi 10 Ultra satışı için üzen karar
Xiaomi parmak izi okuyabilen kamera teknolojisi üzerinde çalışıyorXiaomi parmak izi okuyabilen kamera teknolojisi üzerinde çalışıyor

PAYLAŞ