Windows.OLD Klasörü Nedir ve Nasıl Silinir? - Haberler - indir.com

Windows.OLD Klasörü Nedir ve Nasıl Silinir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-19 21:02:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Windows.OLD klasörünün ne olduğu hakkında bilginiz yoksa ya da bilgisayarınızda boş alan oluşturmak için bu dosyanın silinip silinmemesi konusunda bilgi almak için yazımızın içeriğinden faydalanabilirsiniz. Mevcut bilgisayarınızı Windows 10'a yükselttiyseniz ya da son zamanlarda Windows 10'un üzerinde önemli bir güncelleme işlemi gerçekleştirdiyseniz farkında olmadan bir şekilde disk alanınızda bir doluluk durumu söz konusu olacaktır. Bu da bilgisayarınızın depolama alanında sorun yaşamanıza sebep olacaktır. Bahsettiğimiz azalma sorununun nedeni ise, Windows'un baştan yeniden bir sürüm kurması ve önceki sürümü kullanmaya devam etmek istediğiniz taktirde eski sürümün saklama alanı ile ilgili bir sorun yaşıyor olabilirsiniz. 

Bilgisayarınızda yer alan Yerel Disk C alanına baktığınızda, bu klasörün bilgisayarınızı dolduracak kadar büyük olduğunu ve hatta ortalama 30 GB'lık bir alanı kapladığını göreceksiniz. Windows'u çalıştırmaya başladığınız anda küçük kapasiteli bir SSD'niz varsa, bu durum son derece önemli bir alan kaplamaktadır. Bu da bilgisayar kullanımınızı kısıtlayacak bir durum olarak görülüyor. Bu sebeple bu dosyayı silip silmeyeceğinizi ve eğer bu soru işaretleri ile karşı karşıya kalıyorsanız bile nasıl halledeceğinizi öğrenebilirsiniz. Bilgisayarınızın kullanım ömrünü uzatmak ya da bilgisayarınızı daha işlevsel bir hale getirmek size kalmış bir durumdur. Bilgisayarınızda ciddi bir alan kaplayan bu dosyayı ortadan kaldırarak alanı geri alabilmek mümkün olup bu işlemi nasıl doğru yapacağınız hakkında çeşitli işlemleri takip etmeniz yeterli olacaktır. 

Windows.old Dosyası Nedir?

Windows 10 sisteminde kısa süre önce bir yükseltme işlemi yaptıysanız ya da bilgisayarınıza format attıysanız Windows.OLD dosyasının bilgisayarınızda yer edinmesi normal bir durumdur. Windows.OLD, önceki Windows sürümünde yer alan ya da Windows 10 sisteminin önceki sürümünden geriye kalan dosyaları içermektedir. Yükseltme işleminde bir sorun ile karşı karşıya kaldığınız anda sabit diskinizde dosyalar kalır ve önceki sürümünüze geri dönmek istediğiniz anda size yardımcı seçenekler sunar. 

Windows.OLD dosyasını, bilgisayarınızda yer alan Dosya Gezgini sayfasında bulabilirsiniz. Çünkü bu dosya bilgisayarınızda gizli değildir. Windows ekranınızda +E'ye basarak Dosya Gezgini sayfasını açabilirsiniz. Sistem klasörü genellikle Yerel Disk C şeklinde adlandırılır. Fakat sistemi siz en başında hangi dosyaya kurduysanız dosya orada bulunuyordur. Dosya Gezgini sayfasını açtığınız anda karşınıza çıkan Windows klasörünün alt kısmında yer alan Windows.OLD klasörünü kontrol etmeniz gerekiyor. 

Windows.old klasörü nasıl silinir?

Windows.OLD klasöründe yer alan dosyalar yaklaşık bir ay içerisinde otomatik olarak kendiliğinden silinecektir. Fakat Disk Temizleme seçeneğini çalıştırarak bu dosyalardan anında kurtulabilirsiniz. Bu işlemleri gerçekleştirmek için bilgisayarınızın Başlat menüsüne giriş yapın ve buraya Disk Temizleme seçeneğine dokunun. Burada çalıştırma işlemini başlatın ve temizlemek istediğiniz sistem sürücülerinden birini seçin. Sistem dosyalarını temizlemenize yarayacak olan temizleme düğmesine dokunun. Bu durum karşısından sizden sistem sürücünüzü baştan seçmeniz istenebilir. Bu sebeple Windows'un yüklü olduğunu sürücünün harfini seçmeniz yeterli olacaktır. Bu işlemlerin ardından ise yardımcı program temizleyeceğiniz ögelerin bir listesi ile karşı karşıya geleceksiniz. Windows.OLD dosyasını tamamen bilgisayarınızdan kaldırdığınızdan emin olmak için Önceki Windows yanında bulunan kutuyu işaretlemeniz yeterli olacaktır. 





PAYLAŞ