WhatsApp'ta artık sesli mesajların oynatma hızını ayarlayabileceksiniz - Haberler - indir.com

WhatsApp'ta artık sesli mesajların oynatma hızını ayarlayabileceksiniz

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-15 10:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp için yenilikler gelmeye devam ediyor. Rakip uygulamalarda bir süredir yer alan sesli mesajdaki oynatma hızını ayarlama özelliği, şimdi ise WhatsApp platformunda test edilmeye başlandı. Bu yeni özelliğin arayüzde nasıl kullanılabileceğini gösteren henüz bir detay paylaşılmadı. Günümüzde milyarlarca kullanıcısı bulunan WhatsApp, mesaj göndermenin yanı sıra birçok medya dosyası gönderimi gibi özelliklere de sahip durumda. Uygulama son zamanlarda ise yeni gizlilik sözleşmesi ile eleştiri odağı olsa da, yeni özellikleri kullanıcılarına sunmaya devam ediyor.

WhatsApp sesli mesajlara oynatma hızı özelliği geliyor

WhatsApp'ın çok konuşulan gizlilik sözleşmesi yine gündemdeWhatsApp'ın çok konuşulan gizlilik sözleşmesi yine gündemde

WhatsApp’a gelecek olan bu yeni özellik, daha önce rakipler tarafından kullanılıyordu. Rakiplerinin yetenekleri tarafında geride kalan WhatsApp karşısında Telegram kullanıcıları, uzun bir süredir sesli mesajlardaki hızı diledikleri gibi ayarlayabiliyorlardı. Bu kapsamda 2 kat hızlı yada 2 kat yavaş şeklinde sesi dinleyebiliyorlar. WhatsApp’ta ise henüz böyle bir özellik olmazken, WABetaInfo tarafından paylaşılan yeni detaylara göre WhatsApp’ın bu özelliğe sahip olacağı gözüküyor.

WABetaInfo tarafından paylaşılan haberlere göre sesli mesajların oynatılma hızını ayarlama özelliği henüz test ediliyor. Bu özelliğin hangi güncelleme ile sunulacağı bilinmezken, kullanıcı arayüzünde ise nasıl olacağına dair herhangi bir ekran görüntüsü bulunmuyor. WhatsApp’ın en büyük rakiplerinden olan Telegram, sesli mesajların oynatılma hızını değiştirmeyi 2018 yılında yayınlamıştı. WhatsApp kullanıcıları, bu özelliği uzun bir zamandır kendi uygulamalarında görmek istiyordu. Şirketin geç de olsa özelliği getirmeye hazırlandığı gözüküyor.

WhatsApp platformu ayrıca 2 hafta içinde önemli yenilikler sunmuştu. Video gönderirken videoyu sessiz yapma özelliğini sunan şirket, 24 saatlik süreli mesaj özelliğini de kullanıcılara sunnmuştu. Bakalım bu yeni sesli mesajların oynatma hızını ayarlama özelliği, kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacak göreceğiz. Şuan için yenilikler bunlardan ibaret durumda.


WhatsApp'tan kendi kendine silenen mesajlar özelliği hakkında açıklamaWhatsApp'tan kendi kendine silenen mesajlar özelliği hakkında açıklama
WhatsApp, Instagram Reels videolarını direkt oynatabilecekWhatsApp, Instagram Reels videolarını direkt oynatabilecek

PAYLAŞ