WhatsApp, Instagram Reels videolarını direkt oynatabilecek - Haberler - indir.com

WhatsApp, Instagram Reels videolarını direkt oynatabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-12 15:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler mesajlaşma servisi WhatsApp’ın geliştiricilerinin yeni bir özellik üzerinde çalıştıkları ortaya çıktı. Söz konusu özelliğe göre kullanıcıların WhatsApp üzerinden Instagram Reels videolarını oynatması mümkün hale gelecek. Çıkış tarihi bilinmeyen bu özellik için Facebook’un platformları birleştirme hamleleri arasında en iyisi olarak gözüküyor. Dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan Facebook, bir süredir sahip olduğu platformları birleştirme yönünde hamleler gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda şirket, geçtiğimiz dönemlerde çeşitli adımlar atmıştı. Bunlardan birisi olarak Instagram ile Facebook uygulamalarının direkt olarak mesajlaşma hizmetlerini birleştirmesi olmuştu. Ancak gelen son detaylara göre Facebook’un şimdi ise Instagram ile WhatsApp platformlarını birleştirmeye gideceğini gösteriyor.

WhatsApp’ın çalıştığı bu yeni özellik Instagram’ın sahip olduğu Reels videolarının WhatsApp’ta da oynatılabilmesine olanak tanıyacak. Kullanıcılar, özelliğin kullanıma sunulması ile beraber gönderecekleri Reels videolarını Instagram’a gitmeden WhatsApp üzerinden direkt bir şekilde açabilecekler.

WhatsApp sohbet yedekleri şifrelenebilecekWhatsApp sohbet yedekleri şifrelenebilecek

Yeni Reels desteği önümüzdeki günlerde sunulacak.

WhatsApp geliştiricilerinin henüz üzerinde çalıştığı bu yeni özelliğin detayları belli olmuş değil. Özelliğin ne zaman sunulacağı da henüz bilinmezken, ortaya çıkartan WABetaInfo ekibi, bu özelliğin önümüzdeki güncellemelerden birisinde kullanıma sunulacağını belirtiyor. WhatsaApp’ın hazırladığı bu yeni özellik, Facebook’un hizmet entegrasyonu girişimlerinin en yeni örneği olarak gözüküyor. Bu tarz hamleler ile platformlarını birleştirmek istemesi haricinde kullanıcı gizlilikleri ve veri güvenlikleri sebebiyle kullanıcılar tarafından tepkiler gören Facebook platformunu aklama çalışmaları sürüyor.


WhatsApp'ın çok konuşulan gizlilik sözleşmesi yine gündemdeWhatsApp'ın çok konuşulan gizlilik sözleşmesi yine gündemde
WhatsApp'tan kendi kendine silenen mesajlar özelliği hakkında açıklamaWhatsApp'tan kendi kendine silenen mesajlar özelliği hakkında açıklama

PAYLAŞ