WhatsApp Telefon Numaramı Nasıl Değiştirebilirim - Haberler - indir.com

WhatsApp Telefon Numaramı Nasıl Değiştirebilirim

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-08-01 17:30:09
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, kullanıcılara çeşitli imkanlar sunmaya devam ediyor. Son olarak WhatsApp için geçtiğimiz günlerde açıklanan istatistikler ile günlük 1 milyar aktif kullanıcıya ulaştığı ifade edilmişti. Bizde sizlere WhatsApp hakkındaki merak ettiğiniz içeriklere yönelik rehber yazılar hazırlamaya devam ediyoruz. Bildiğiniz üzere WhatsApp uygulaması hesabınızda bulunan varolan telefon numaranızın değiştirmesine olanak sağlamaktadır. Bu değiştirme işlemi ise yeni telefon numaranızı onaylamadan hemen önce kullanılmak için geliştirilmiştir olarak belirtiliyor.

WhatsApp üzerinde telefon numaranızı değiştirme işlemini gerçekleştirdiğinizde varolan numaranıza ait olan hesabınız silinir bu eski numaranızda yer alan kişileriniz, sohbetlerini yeni numaraya aktarılmaz ve rehberinizdeki eski kişiler sizin yeni numaranızı göremezler. Aynı telefon üzerinden Numara Değiştir özelliği ile bir telefon numarası değişikliği gerçekleştirdiyseniz ise, bu noktada eski sohbet yedeklerinizi ve geçmiş sohbetlerinizi yeni telefonunuz ile görebilirsiniz. Ancak hatırlatmakta fayda var ki WhatsApp numara değiştirme özelliğini kullanmadan yeni SIM kartınızı telefona takıp bir WhatsApp doğrulaması gerçekleştirirseniz yeni numara taşıma işlemi yapamazsınız.

WhatsApp Telefon Numarası Değiştirme

Android telefonunuz üzerinden WhatsApp uygulamasına girerek sağ üst bölümde yer alan 'üç nokta' menü seçeneğine basın. Oradan 'Ayarlar' menüsüne ulaşarak gelen seçenekler arasından 'Hesap' bölümüne dokunun. Burada 'Numara Değiştir' adlı seçeneği göreceksiniz ve burada eski numaranızı ve yeni numaranızı gerekli alanlara girerek doğrulama ve kod işlemlerini gerçekleştirin.

iPhone tarafına baktığımızda ise WhatsApp uygulamanızı açarak 'Ayarlar' menüsüne giriş yapın. 'Hesap' bölümüne giriş yaparak gelen seçenekler arasında bulunan 'Numara Değiştir' kısmına giriş yapın ve numara doğrulama işlemlerini gerçekleştirin.





PAYLAŞ