WhatsApp sonunda

WhatsApp sonunda "Gece Modu" desteğine kavuştu!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-04 09:02:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Uzun bir süredir merakla beklenen “Gece modu” özelliği nihayet WhatsApp’a geldi. iOS ve Android cihazlar için eş zamanlı yayınlanan özellik sayesinde kullanıcılar artık WhatsApp’ı karanlık temayla kullanabilecek.

Android 10 ve iOS 13 işletim sistemleriyle birlikte gelen yerleşik “Karanlık mod” desteği birçok uygulamanın karanlık tema yayınlamasını sağlamıştı. Ancak dünyanın en çok kullanıcı sayısına sahip olan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp için bu özellik uzun bir süredir bekleniyordu. Geçtiğimiz aylarda test aşamasına alınan özellik nihayet Android ve iOS cihazlar için kullanıma sunuldu.

WhatsApp'ın WhatsApp'ın "Karanlık Mod" özelliği masaüstü sürümüne geliyor!

WhatsApp "Gece modu" özelliğiyle uygulama deneyimi arttırıldı!

WhatsApp Web karanlık mod nasıl kullanılır?

Bir süredir beta aşamasında olan özelliğin ne zaman yayınlanacağına dair açıklama beklenirken özelliği kullanıma sunan WhatsApp’ın bu hamlesi kullanıcıları sevindirdi. Kullanıcıların WhatsApp’ı “Gece modu”nda kullanmak için uygulamanın son sürümüne sahip olmaları gerekiyor. Eğer kullandığınız telefonda otomatik güncellemeler kapalıysa “Gece modu” özelliğinden yararlanabilmek için Google Play Store ya da App Store’dan uygulamanın son sürümünü indirebilirsiniz. Yeni özellik hakkında açıklama yapan şirket “Gece modu”nda iki özelliği esas aldığını belirtti. Okunabilirlik tarafında iyileştirmeler yapan WhatsApp “Renkleri seçerken göz yorgunluğunu minimuma indirmek istedik ve sırasıyla iPhone ve Android’deki varsayılan sistem ayarlarına yakın renkleri kullandık.” Açıklamasını yaptı. Bir diğer göz önünde bulundurulan detayın “Bilgi Hiyerarşisi” olduğunu belirten şirket bu konuda “Kullanıcılarımızın dikkatlerini ekranlara odaklamalarını kolaylaştırmak istedik. Bu amaçla renkleri ve diğer tasarım unsurlarını kullanarak en önemli bilgilerin öne çıkmasını sağladık.” İfadelerine yer verdi.


Hızla büyümeye devam eden TikTok WhatsApp'ın yerini aldı!Hızla büyümeye devam eden TikTok WhatsApp'ın yerini aldı!

PAYLAŞ