WhatsApp Silinen Mesajlar Nasıl Kurtarılır? - Haberler - indir.com

WhatsApp Silinen Mesajlar Nasıl Kurtarılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-06-21 09:20:50
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

İnternet ve dijital ortamda veriler ve dosyalar kullanıcılar için büyük bir önem barındırıyor. Önemli notlar dosyalar ve belgeler tüm bu dediklerimize örnek olarak gösterilebilir. Bunlardan birisi olan mesajlarımızda bazı zamanlar kaybolmaması gereken içerikler ve önem arzedebilmektedir. Bu noktada günümüzün popüler anlık mesajlarma ve görüşme uygulamalarından birisi olan WhatsApp üzerinde yaşanabilecek sohbet mesajları silinme durumunda geri getirme işlemlerinden sizlere bu rehberimizde bahsedeceğiz. WhatsApp üzerindeki sohbetler normal şartlarda Google hesabınız ile eşleştirme yaptıysanız zaman zaman yedeklenmektedir.

Fakat aksi durumlarda işler başka boyut alabiliyor. WhatsApp üzerinde bir hata sonucu yanlışlıkla silinen mesajlarınızı geri getirebilirsiniz. Android platformu için anlatacağımız bu işlemler ile silinen mesajlarınıza kolay bir şekilde erişebileceksiniz. WhatsApp Android uygulaması en güncel olarak her gece saat 02.00'da otomatik olarak bir yedekleme işlemi yapmaktadır. Bu yedeklemeler Andoid cihazınızdaki hafıza kartınıza yapıldığı gibi eğer ayarları gerçekleştirdiyseniz Google Gmail hesabınıza da yapılmaktadır. Yanlışlıkla silmemeniz gereken bir sohbeti sildiğinizde ise tekrardan erişmek için WhatsApp'ı kaldırarak tekrardan yüklemeniz gerekmektedir.

  • Tüm bunlardan önce WhatsApp uygulamanıza girerek oradan Ayarlar bölümünden Yedekleme kısmından son yedeklemeyi alıp almadığını kontrol etmeyi unutmayın.
  • WhatsApp uygulamasını kaldırdıktan sonra Google Play Store'dan tekrar indirmeye başlayın.
  • İndirdikten sonra WhatsApp'ı kurarken karşınıza gelen ekranda Gmail hesap bağlantısı için sizlere hesabınızı soracaktır.
  • Gmail hesabınızı seçin ve devam deyin.
  • Sonrasında ise sizlere bir yedek dosyasının olduğunu ve geçmiş mesajlarınızın yüklenip yüklenmemesi gerektiğini soracaktır. Evet deyip eski mesajları yüklemesine izin verin.

Bu işlemler sonucunda yedekleriniz ile beraber sildiğiniz mesajlarda geri gelecektir.





PAYLAŞ