WhatsApp Mesajlarının Yanındaki Onay İşaretleri Nedir? - Haberler - indir.com

WhatsApp Mesajlarının Yanındaki Onay İşaretleri Nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-06-20 12:40:05
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Akıllı telefon pazarında uzun bir süredir hayatımızda olan popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp sunduğu özellikler ile kullanıcı deneyimini arttırmaya devam ediyor. Yaklaşık olarak 2 yıl önce WhatsApp'a sunulmuş olan mavi tık olayının anlamını sizlere açıklamaya çalışacağız. WhatsApp'ta bulunan bu özellik ile kullanıcılar karşı tarafa gönderdikleri mesajların yanında tik işaretleri ve bu tik işaretlerinin renk değiştirerek kaldığını görmekteler. WhatsApp üzerinde size gönderilen bir mesajı bildirim olarak aldıysanız fakat o mesaja basıp okumadıysanız, o mesajdaki tik işareti gri renk olarak kalıyor.

Fakat o mesaja basıp açtığınızda ise karşı tarafa sizin mesajı okuduğunuza dair çift çekilde bir mavi tik işareti olarak gözüküyor. Bu sayede attığınız mesajın bildirim olarak gittiğini, karşı tarafın internete bağlı olduğunu ve attığınız mesajı okuduğunu gibi çeşitli detayları bu tikler sayesinde anlayabilirsiniz. Fakat bazı durumlarda konuşmalar esnasında bir başka kişiden gelen mesaj cevaplanmak istenmediği durumlarda tikler bazı sorunlar çıkartabilir. Bu noktada ise WhatsApp bu durumu düşünerek kullanıcıya dilerse okundu ifadesi olan mavi tık özelliğini kapatma opsiyonu sunmuş durumda.

WhatsApp üzerinde grup ve toplu sohbetler gerçekleştiriyor iseniz, tüm katılımcılar ve grupta bulunanlar attığınız mesajı gördüğünde mesajınız mavi tike dönüşecektir. Onun dışında çift gri tik işareti olarak kalacağını ifade edelim. Kısacası tik olayını özetleyecek olursak atığınız bir mesaj üzerine tek tik gri simge, mesaj başarıyla gönderildi, çift tik gri simge, mesaj karşıdaki kişinin telefonuna erişti ve iletildi, çift tik mavi simge ise mesaj karşıdaki tarafından okundu anlamına gelmektedir.





PAYLAŞ