Western Digital 20 TB kapasiteli SMR sürücülerini duyurdu - Haberler - indir.com

Western Digital 20 TB kapasiteli SMR sürücülerini duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-26 20:29:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Hem HDD hem de SSD pazarında başarılı modelleri ile dikkat şirket Western Digital, Pazar payını büyütmeyi hedefliyor. Depolama tarafındaki tercih edilen başlıca çözümlerden birisi olan Western Digital tarafından yeni 20 TB kapasiteye sahip SMR sürücüleri duyuruldu. SanDisk’e dahil olması ile beraber NAND Flash tabanlı depolama birimleri de üretmeye başlayan şirket Western Digital, bir yandan ise HDD piyasasında rekabet edebilecek yeni sürücülerini sunmaya devam ediyor. Son olarak ise yüksek kapasiteye sahip yeni HDD modellerini tanıtan şirket bu alanda dikkatleri üzerine toplamaya devam ediyor.

Yeni modellerde kapasite artıyor

Western Digital Yeni Taşınabilir SSD Disklerini Sundu!Western Digital Yeni Taşınabilir SSD Disklerini Sundu!

Şirketin son yenilikçi modelleri CMR ve SMR tekniği sayesinde kapasite artışına gitmiş durumda. Kapasitenin artması ile beraber uygun fiyatta bu modellerde iddia ediliyor. 20 TB kapasiteli Ultrastar DC HC650 SMR tekniği ile daha yüksek bir veri yoğunluğu sunabiliyor. Bu noktada kullanıcılarına %22’ye kadar daha az depolama rafı ve satın alma maliyetinden %11 kadar ise tasarruf sağlayacak. Diğer yandan kurulacak olan veri merkezlerinin elektrik ve soğutma giderleri de gönderime başlanan OEM üreticileri ve büyük çaplı müşterilerin iyileştirme süreci olacak. Helyum ortamında dönen 9 diske yer verilirken, disk diğer yandan üç aşamalı çalıştırıcı ile performans noktasında gelişim sağlayacak.

Diğer yandan geleneksel CMR tekniği ile üretilen Ultrastar DC HC550 ise 18 TB kapasiteye sahip olacak ve yeni yüksek HDD’lerin gönderimine önümüzdeki yılın ilk yarısında başlanılması bekleniyor.


Western Digital kamera kaydı yapan SD kartı duyurduWestern Digital kamera kaydı yapan SD kartı duyurdu

PAYLAŞ