watchOS 7 yenilenmiş özellikleriyle tanıtıldı - Haberler - indir.com

watchOS 7 yenilenmiş özellikleriyle tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-23 20:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Apple'ın bugün düzenlediği çevrimiçi etkinlikten Apple işletim sistemlerine dair detaylar hız kesmeden gelmeye devam ediyor. Apple marka akıllı saatler için kullanılan watchOS'un yeni sürümü wathOS 7'de kullanıcıları birçok yeni özellik bekliyor. 

Apple, bu akşam çevrimiçi olarak düzenlemiş olduğu WWDC20'de yeni iPhone işletim sistemi iOS 14 ve iPadOS 14'e ek olarak Apple Watch'un yeni işletim sistemi sürümü watchOS 7'den de bahsetti. Apple, yeni watchOS 7 sürümü ile birlikte kullanıcılara birçok yeni özellik sunmayı hedefliyor.

Apple Hi-Fi kulaklığını bu yıl tanıtabilirApple Hi-Fi kulaklığını bu yıl tanıtabilir

watchOS 7 sürümü ile birlikte Apple Watch kullanan kullanıcılar, Apple Watch arayüz ekranında daha fazla kişiselleştirme seçeneklerine, genişletilen harita kullanımına, farklı Siri çalışma fonksiyonlarına, yeni sağlık takibi özelliklerine ve koronavirüse ilişkin olarak yeni sağlık hatırlatmalarını barındırıyor olacak.

Arayüz tasarlama ve paylaşma

Geliştiriciler ve Apple Watch kullanıcıları, yeni wathcOS sürümü ile birlikte artık kendi Apple Watch arayüzlerini tasarlayabilecek ve tasarımını yaptıkları bu arayüzleri diğer Apple Watch kullanıcıları ile paylaşma imkanına sahip olacak. Tüm bunlara ek olarak kullanıcılar, internette rastladıkları ve beğendikleri arayüzleri kendi Apple akıllı saatlerine de entegre edebilecekler.

Genişletilmiş harita kullanımı

Yeni watchOS sürümü ile artık kullanıcılar, harita uygulamalarından daha da geniş kapsamlı bir şekilde fayda sağlayabilecekler. Harita bağlamında yeni gelen özellikler ile birlikte kullanıcılar Apple Watch üzerinden daha geniş kapsamlı yol tariflerine ulaşabilecek ve kullanıma açık bisiklet yollarını görüntüleyebilecek. Kullanıcılar, çok fazla yokuş ya da merdiven bulunan merdiven yollarını görüntüleyerek bu noktalardan haberdar olabilecekler.

Yenilenen Siri

Hem iOS14 ve iPadOS 14 hem de watchOS 7'de yenilenen Siri ile kullanıcılar, daha karmaşık ve detaylı komutlar ile internet ortamında sesli aramalar gerçekleştirebilecek, sesli olarak mesaj yazabilecek ve Siri'nin çeviri özelliğinden faydalanabilecekler. 

El yıkama hatırlatıcısı

Dünyada halen devam etmekte olan koronavirüs salgını sebebi ile Apple, işletim sistemlerinde salgın ile ilgili olarak güncellemeler yapmaya devam ediyor. Yeni watchOS sürümü ile artık Apple Watchlar, kullanıcıların el yıkadığını algılayarak kullanıcılara en az 20 saniye süresince ellerini yıkamaları gerektiğini hatırlatacak. Ayrıca Apple Watch'ta yer alan sağlık uygulaması, kullanıcılar ile belirli süre aralıkları ile ellerini yıkamaları gerektiğinin hatırlatmasını yapacak.

Antrenman takibi

watchOS 7'den önceki sürümlerde de sağlık konusuna çok önem verilen Apple Watch artık yeni işletim sistemi sürümüyle beraber kullanıcıların kalp atışlarını ve antrenman yoğunluklarını ölçebilecek. Bu sayede Apple Watch, dans eden veya spor yapan kullanıcıların ölçtüğü değerlerine göre yaktıkları kalori miktarlarını hesaplayacak.

Uyku takibi

Yeni Apple Watch işletim sisteminin sürümü watchOS 7 ile birlikte kullanıcılar artık uykularını da takip edebilecek. Kullanıcılar yeni sürüm ile birlikte kendilerine uyku rutinleri ve uyku hedefleri oluşturabilecek. Ayrıca uyku moduna geçildiği zaman kullanıcının uyku süresince Apple Watch ekranı otomatik olarak kapalı kalacak ve kullanıcıyı rahatsız etmeyecek.



PAYLAŞ