Apple Hi-Fi kulaklığını bu yıl tanıtabilir - Haberler - indir.com

Apple Hi-Fi kulaklığını bu yıl tanıtabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-22 13:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Stüdyo kalitesinde müzik deneyimi sunması hedeflenen ve kategorisinde lider bir kulaklık sunması hedeflenen Hi-Fi deneyiminin Apple cephesinde yeni bir üyesi WWDC 2020’de gelmesi bekleniyor. Apple’ın baktığımız zaman pazarda üst seviye iPhone kulaklıkları yer alsa da, stüdyo seviyesinde Hi-Fi destekli üst düzey bir kulaklık modeli bulunmuyor. Fakat söylentilere göre bu durumun WWDC 2020’de değişebileceği bekleniyor. Apple ürünleri noktasında yapmış olduğu başarılı tahminler ile ünlü analist Ming-Chi Kuo, 2018 yılında yapmış olduğu bir açıklamada Apple’ın AirPods kadar kullanışlı bir yapıya sahip olarak tasarlanan bir üst düzey kulak üstü kulaklık üzerinde çalıştığını öne sürmüştü. Fakat aradan iki yıl geçmesine rağmen hala böyle bir ürün görememiştik.

Ancak söylentilere göre teknoloji devi Apple’ın bugün başlatacağı WWDC 2020 etkinliği ile beraber AirPods Studio olarak adlandırılacak bu yeni kulaklık modeli resmen tanıtılacak.

Apple Watch satışları düşüşe geçtiApple Watch satışları düşüşe geçti

Apple’ın yeni kulaklığı AirPods Studio bugün tanıtılabilir

Kulaklık aktif gürültü engelleme özelliğine de sahip olacakken, kulaklığın sağ ve sol kanallarının ayrı ayrı özelleştirebileceği iddiaları da bulunuyor. Diğer yandan merak edilen bir diğer noktadan birisi de Apple’ın rakiplerine göre daha iyi bir ses deneyimi sunup sunamayacağı noktası oluyor. Özellikle pazarda kablosuz kulak içi kulaklık modelleri ile sektörü domine etmiş olan Apple’ın neden Hi-Fi destekli üst düzey bir kulak üst kulaklık modeline sahip olmaması dikkat çekiyordu. İlk kez 2016 yılında piyasaya sürülen orijinal AirPods, ses kalitesinin yanı sıra sunduğu üst seviye işlevsellik ile dikkatleri çekmişti. Kablosuz kulaklıkların ses performansı ise her geçen yıl daha da gelişmeye devam ediyor.

Dünyanın en büyük ses üreticilerinden olan Beats Electrnics’in Apple tarafından 3 milyar dolar karşılığında alınmasının üzerinde 6 yıl gibi bir süre geçti. Marka o zamandan bu yana kadar oldukça iyi bir ilerleme sağladı. Geçtiğimiz haftalarda tanıtılan Powerbeats Pro, rafine bas sesleriyle bu ilerlemeye dair en iyi örneklerden birisi olarak gözüküyor.

Beats ile kulak üstü kulaklık noktasında iyi bir deneyim kazanan Apple, şimdi ise kendi markası noktasında Hi-Fi destekli üst düzey bir kulaklık geliştirmişe benziyor. Söylentiler doğru çıkarsa ise bu yeni modeli bugün göreceğiz.


Apple AR kaskı, Oculus ile rekabet edecekApple AR kaskı, Oculus ile rekabet edecek
Apple Music şarkıları Facebook ve Instagram hikayelerinde nasıl paylaşılır?Apple Music şarkıları Facebook ve Instagram hikayelerinde nasıl paylaşılır?

PAYLAŞ