Türkiye'de Facebook Veri Skandalı Yaşayan Kişi Sayısı Belli Oldu - Haberler - indir.com

Türkiye'de Facebook Veri Skandalı Yaşayan Kişi Sayısı Belli Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-06 13:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sosyal medya devi Facebook'un kullanıcı verilerini Cambridge Analytica şirketi tarafından kullanıldığı skandalı gündemi bir hayli sarsmaya devam ediyor. Son olarak 50 milyon yerine tam 87 milyon kullanıcı rakamlarına erişen bu veri sızıntısının Türkiye'deki etkilenen kişi sayısı belli oldu. Facebook'taki kullanıcı bilgilerinin çeşitli alanlarda kullanılması bir hayli büyük tepkilere sebebiyet vermişti. Facebook ise yeni güncellemeler ve açıklamalar ile kaybettiği güveni tekrardan yakalamaya çalışıyor.

Şimdi ise gelen açıklama ile Türkiye'de Facebook kullanıcılarının 234 bin 584 kişinin bu veri sızıntısı durumundan etkinlendiği açıklaması yapıldı. Facebook Türkiye'deki aylık aktif kullanıcı sayısı 44 milyon seviyelerinde olurken kullanıcı verilerinin kullanıldığına yönelik Cambridge Analytica tarafından dünya çapında ise 87 milyona yakın kullanıcının etkinlendiği belirtiliyor.

Facebook tarafından güvenlik önlemleri arttırılmaya devam eden platform için yapılan duyuruda her gün milyonlarca sahte profilin oluşturulmasının engellenmeye başlanacağı belirtildi. Bu sahte hesapların engellenmesi ile beraber yayılması hedeflenen sahte haberlerin de önüne geçilecek. Facebook güvenlik ekibi tarafından İngilizce haricindeki diğer Facebook sayfaları ile de mücadele içerisinde olduğu belirtiliyor.





PAYLAŞ