Türk Oyun Geliştiricileri İran Pazarına Açılacak - Haberler - indir.com

Türk Oyun Geliştiricileri İran Pazarına Açılacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-07-17 11:30:12
Editör : Caner Küçükbinar
Kategori : Donanım

Yazılım ve geliştirme noktasında bir duayen haline gelen ve bu platformu destekleyen ODTÜ TEKNOKENT, daha önce de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın dört yıl ödülünü kazandı. Ülkemizin teknoloji pazarındaki söz sahibi platformu, İran tarafından da tercih ediliyor. Program ve yazılım konusunda oldukça iddialı çalışmalara imza atan platform, İran mobil pazarında yeni ve etkileyici bir çalışmaya imza atacak gibi görünüyor.

Türkiye'de düzenlenen ve oldukça yüksek katılımın ortaya çıktığı oyun yazılım ve donanım fuarı "E-gamesshow" oldukça ilgi çeken kaliteli bir çalışma ve yeni pazarın anahtarı rolünde çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Bu fuarı destekleyip gelişimine katkı sağlayan ODTÜ TEKNOKENT ise bu konuda önemli bir pazarlama görevi üstlenmiş durumda. Teknoloji konusunda bir açlığı olan ve gelişime çok sıcak bakan İran, pek çok firmasıyla birlikte bu fuara katıldı ve konuda destek isteyeceğini açıkça belirtti. Türkiye'deki pek çok firma ile birlikte İran'dan gelerek bu fuara katılan firmaların, ortaya konan çalışmalara yoğun ilgi gösterdiğini söylemek lazım. Google Play Store ve Apple Store bilindiği gibi İran'da faaliyet göstermiyor. Oyun pazarı konusunda son derece büyük bir pazarı temsil eden bu ülkede, insanların da gelişimi sıcak yaklaştığını söyleyebiliriz. Yeni nitelikli ve özel uygulamalarla birlikte bu pazar en iyi şekilde değerlendirmek isteyen ODTÜ TEKNOKENT, olumlu adımları ile beraber bu sektördeki çalışmalarıyla adından söz ettirecek gibi görünüyor. Hem ODTÜ TEKNOKENT hem de ATOM bünyesindeki oyun firmalarıyla iletişime geçen ve birebir gerçekleştirdiği görüşmelerle bilgi alan İran firmaları, oyun geliştirme konusunda oldukça hareketli bir pazarın temsilcisi olarak dikkat çekiyor.

2015 yılında oyun pazarından 29 milyon dolar gelire sahip olan İran, içinde bulunduğumuz yılda 44 milyon dolar gelir elde etmeyi hedefliyor. Konsol ve PC oyun pazarının 140 milyon dolar olduğunu düşünecek olursak, içinde bulunduğumuz yıl bu payın yaklaşık 170 milyon dolar civarında bir rakam ortaya koyacağını söyleyebiliriz. Asya ve Güney ülkelerinin bazılarında oyun teknolojisi çok fazla gelişmemiş görünüyor. Ülkemizin içinde bulunduğu gelişime açık ve teknolojiyi destekleyen ülkeler ise bu pazardan önemli bir pay elde edebilir. Aslında bu yıl içerisindeki buluşma ve karşılıklı görüşmenin, ilerleyen dönemler için iyi bir yatırıma dönüşmesi mümkün.





PAYLAŞ