TikTok, yapay zeka hizmeti JukeDeck'i satın aldı - Haberler - indir.com

TikTok, yapay zeka hizmeti JukeDeck'i satın aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-24 11:33:02
Editör : Numan Dargın
Kategori : Uygulama

Popüler video uygulaması TikTok hizmetlerini arttırmaya devam ediyor. TikTok uygulaması kusursuz bir performans için yapay zekaya ihtiyaç duyuyor. Fakat bunun için teknik detaylara da ihtiyaç var. Bu sebeple de uygulamanın yaratıcısı olan ByteDance, Jukedeck şirketini satın aldı. Bu sayede de ise birçok müzik, video ve fotoğraf TikTok’a entegre edilebilecek.

TikTok yapay zeka hizmetlerine ağırlık verecek

Yapay zeka kullanarak müzik üretmeye yarayan Jukedeck şirketinin CEO’su, Linkedin’de pozisyonunu pozisyonunu ByteDance Yapay Zeka Laboratuvarı Müdürü olarak güncelledi. Yani bu da demek oluyor ki ByteDance şirketi Jukedeck’i satın aldı.

iPhone'larda çocukların Tik Tok kullanımı nasıl sınırlandırılır?      iPhone'larda çocukların Tik Tok kullanımı nasıl sınırlandırılır?      

TikTok ve onun gibi uygulamalar video arka planında lisanslı müzikler oynatılıyor ve bu müzikler bazen çok fahiş fiyatlara satın alınmak zorunda kalınıyor. Bunun için de milyon dolarlar gözden çıkarılıyor. İşte Jukedeck gibi yapay zeka ile müzik üretmeye yarayan şirketler, bu fahiş masrafı en aza indirebilme potansiyeline sahip.

Yapay zeka ile müzik üretimi sağlayan Jukedeck platformu, ilerleyen süreçlerde TikTok platformunun ana damarlarından biri olacak gibi duruyor. Çünkü bu tarz uygulamalar sayesinde kullanıcılar daha özgün müzikler ortaya çıkarabilecek ve bu sayede de lisanslı şarkılara ciddi ücretler ödenmek zorunda kalınmayacak.



PAYLAŞ