iPhone'larda çocukların Tik Tok kullanımı nasıl sınırlandırılır?       - Haberler - indir.com

iPhone'larda çocukların Tik Tok kullanımı nasıl sınırlandırılır?      

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-09 11:30:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Son dönemlerin en popüler akımlarından birisi olan Tik Tok, çocuklar için uygunsuz içerikler sunabileceği gibi davranış değişikliklerine dahi neden olabilmektedir. Bu nedenle çocukların Tik Tok kullanımını sınırlandırılması söz konusu olduğunda ebeveynlerin farklı seçenekleri olabilmektedir. 

Çin TikTok ve benzeri uygulamalar üzerindeki baskısını artırıyor 

Sessiz Sedasız Yayınlanan TikTok Lite, 12 Milyon İndirmeye UlaştıSessiz Sedasız Yayınlanan TikTok Lite, 12 Milyon İndirmeye Ulaştı

Tik Tok’ta videolar kısa olduğundan dolayı bir kerede yüzlerce video arka arkaya izlenebilir. Ebeveyn olarak, çocuklarınızın da bu tuzağa düşmesini istemiyorsanız, Tik Tok için önlem alabilirsiniz.

Tik Tok kullanımı nasıl sınırlandırılır?

Tik Tok kullanımını sınırlandırmak için iPhone'da, Ayarları açın ve ardından "Ekran Saati" üzerine dokunun. Ardından Tik Tok’u bulana kadar listede arama yapın. Ekran saati ya da orijinal adıyla Screen Time’ı eğer ilk defa açarak kullanıyorsanız açılış sonrasında bir defaya mahsus Tik Tok açmanız gerekecektir.

Tik Tok'u seçtikten sonra, uygulamanın o gün veya hafta için ne kadar kullanıldığı ile ilgili istatistiki verileri inceleyebilirsiniz. Uygulamaya zaman sınırı eklemek için alt kısımda yer alan sınır ekle üzerine dokunun. Bu bölümde 1 dakika ile 23 saat ve 59 dakika arasında bir seçim yapabilir ve haftanın her günü için sınırlamaları farklı şekilde ayarlayabilirsiniz.

Ayarlamalar sonrasında sağ üstteki ekleye basarak sınırlamayı etkin hale getirebilirsiniz. Ancak Tik Tok için eklediğiniz sınırlamayı çocuğunuzun kaldırma ihtimaline karşı bu değişiklikleri parola ile korumalısınız. Şifre belirledikten sonra şifresi olmayan hiç kimse, burada değişiklik yapmayacaktır.

Daha etkin bir çözüm arıyorsanız, Apple için geliştirilmiş olan aile kontrollerini kullanabilirsiniz. Aile kontrollerine çocuğunuzun telefonunu eklediğinizde uzaktan pek çok ayar ve belirtildiği gibi sınırlamalar ekleyebilirsiniz.  Çocukların gelişimleri ve doğru bir şekilde teknolojiden yararlanması adına sadece Tik Tok için değil, diğer uygulama ve oyunlar için de benzer şekilde önlem alabilirsiniz.

Facebook, TikTok'a alternatif bir uygulama geliştirdi! 


İlgili uygulamalar
Çin TikTok ve benzeri uygulamalar üzerindeki baskısını artırıyorÇin TikTok ve benzeri uygulamalar üzerindeki baskısını artırıyor

PAYLAŞ